TUZLARIJE - KULTURA

27.02.2006.
Skupština SPKD ˝Prosvjeta˝
Jučer je u Međunarodnoj galeriji portreta održana 9. redovna godišnja Skupština Srpskog pravoslavnog kulturnog društva "Prosvjeta" Tuzla. Razmotreni su Izvještaj o radu proteklom, Plan rada za naredni period, te izvršena rotacija na mjestu predsjednika tako da od jučer "Prosvjetom" predsjedava Niko Tošić umjesto dosadašnjeg predsjednika Časlava Jevremovića.
Od novog predsjednika "Prosvjete" na adresu Tuzlarija stigao je mail sa kratkim izvještajem o Skupštini te ga prenosimo u cijelosti.




U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli 26. februara 2006. godine održana je Skupština SPKD "Prosvjeta" iz Tuzle. Na ovoj 9. redovnoj godišnjoj Skupštini prisustvovalo je 30 članova te su odluke donošene legalno.
Razmotreno je i usvojeno:
1. Izvještaj o radu Društva i finansijskom poslovanju 2005. godini
2. Program rada i finansijski plan za 2006. godinu
3. Kooptiranje novih članova Izvršnog i Nadzornog odbora do kraja redovnog mandata.

Otvorena su mnoga pitanja u vezi "Prosvjete" u Tuzli kao što su: nedostatak sredstava i podrške od strane Opštine Tuzla. Uporno odbijanje nadležnih iz Opštine da "Prosvjet" dodjele prostor za rad. Slab odziv "Prosvjeti" Srba intelektualaca koji žive u Tuzli.
Više nego upadljivo je da nije bilo prisutnih predstavnika vlasti Kantona i Opštine iako su uredno i blagovremeno pozvani.
Stanje u kojem se "Prosvjeta" trenutno nalazi nije zavidno ali će Izvršni odbor ove godine nastojati da ostvari program rada u onoj mjeri koliko nas Kantonalna vlada finansijski podržava redovnim uplatama.
Prisutni članovi i gosti nakon Skupštine poslužili su se skromnim posluženjem.

Predsjednik "Prosvjete"
Niko Tošić

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice