TUZLARIJE - KULTURA

02.07.2018.
Ljeto na Trgu slobode:
Večer pjesme i poezije uz Ansambl ˝Iskre˝

U sklopu tradicionalne manifestacije "Ljeto u Tuzli", koja ima za cilj unapređenje ljetne turističke i kulturne ponude Grada, Ansambl "Iskre" je sinoć za građane i posjetioce Tuzle održao koncert pod nazivom "Večer pjesme i poezije u gradu na zrnu soli".



Pod dirigentskom palicom profesora Damira Beganovića i korepetitora Jasenka Džambića, članice hora su se predstavile sa šarolikim repertoarom, koji je obuhvatio veliki spektar horskih kompozicija.

Tuzlarije


Uz Ansambl "Iskre" Tuzlacima su se predstavili pjesnici i pjesnikinje okupljeni oko grupe "Lucido", koji su na svoj jedinstven, duhovit i lijep način stihovima govorili o svemu onome što nam se u životu dešava.

Inače, vokalni ansambl Iskre iz Tuzle osnovan je 1974. godine na inicijativu nekadašnjeg rukovoditelja prof. Slavka Jovića, kompozitora i profesionalnog umjetničkog aranžera. Rad ansambla prekinut je tokom rata, a 2004. godine ponovo je nastavio s radom. Iskre su svoju i slavu Tuzle pronijele širom BiH, dijelom bivše Jugoslavije i po svijetu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice