TUZLARIJE - KULTURA

23.07.2018.
Atelje Ismeta Mujezinovića
Sanel Redžić nastupa u rodnom gradu
Bosanskohercegovački majstor gitare Sanel Redžić nastavlja sa realizacijom koncerata u Bosni i Hercegovini, a krajem mjeseca nastupi će u rodnom gradu Tuzli.
Tuzlarije

Koncert će se održati 24. jula sa početkom u 19 sati u Ateljeu Ismeta Mujezinovića. Na programu će se naći djela Bacha, Tedesca, Sora i mnogih drugih, koja je Sanel prethodnih mjeseci usavršavao kako na koncertnim pozornicama širom Evrope, tako i na takmičarskim programima mnogih takmičenja na kojima je bio nagrađivani učesnik. Gost na koncertu bit će mladi gitarist Emil Hadžiefendić.

Po običaju kod ovog priznatog i nagrađivanog mladog umjetnika, koncertne aktivnosti u našoj zemlji praćene su i edikativnim programom za mlade gitariste te će shodno tome pomenuti koncert biti uvertira Ljetne škole gitare koja se od 24. do 31. jula održava u zaštićenom eko ambijentu Zlača nadomak Tuzle.

"Uvijek je nevjerovatan osjećaj kada trebam svirati u rodnom gradu. Tu me jako puno ljudi zna već od malih nogu te se svaki put na neki način zelim iznova dokazati i pokazati koliko sam se od prošlog puta razvio kao umjetnik. Također sam jako sretan što imam priliku da po treći put za redom radim sa veoma talentovanim učenicima i studentima koji dolaze iz Evrope da usavrše svoje vještine sviranja klasične gitare" izjavio je Sanel Redžić.

Treća po redu Ljetna škola gitare "Prst" ugostit će 19 učesnika koji dolaze iz 7 zemalja Evrope, te pedagoge profesora Predraga Stankovića iz Tuzle, Denisa Azabagića sa univerziteta u Čikagu, te pomenutog Sanela Redžića.

Svi mladi gitaristi će svoje steknuto znanje i rad moći prezentovati na koncertu polaznika škole gitare zakazanog za 31. juli u 18 sati, također u Ateljeu Ismeta Mujezinovica u Tuzli.

Sanel će nakon ljetnih koncerata nastaviti svoje aktivnosti u Bosni i Hercegovini te će najesen realizovati koncerte i radionice u Brčkom, Lukavcu i mnogim drugim gradovima naše zemlje.

Osmrtnicama ba smrtovnice