TUZLARIJE - KULTURA

11.10.2018.
Nastup Sevkas Dermana u Beču mamio aplauze, smijeh i suze

Pred prepunom salom na Prateru u drugom bečkom okrugu održan je premijerni koncert grupe Sevkas Derman.

Grupa Sevkas Derman koju čine većinom momci porijeklom iz BiH koji studiraju i rade u Beču oduševili su austrijski publiku izvođenjem sevdalinki i kasida i na taj način prestavili svoju domovinu raznovrsnoj publici (Austrijancima, Irancima, Turcima i naravno najvećem dijelu publike iz Bosne).

Tuzlarije


Smjenjivale su se sevdalinke, kaside i tekstovi o Bosni, o majci, o vremenu u kome živimo brzo i zapostavljamo svoju djecu, familiju i prijatelje. Jake poruke, mnogo emocija čak i suze pratile su naše momke na bini. Dugi aplauzi govorili su više od riječi.

Koncert je odrađen u dva dijela izmedju čega je bila pauza gdje se publika mogla osvježiti u bifeu sale. Posebno emotivan bio je drugi dio koncerta. Šarolikost članova banda iznjedrila je jedan novi aranžman sevdalinke ali su opet ostali dosljedni originalnosti iste.

Tuzlarije


Tuzlarije


Gosti večeri, a prijatelji benda bili su Emir Raković vrsni izvođač sevdalinki i Elnaz Roshthari iz Irana koja je svirala na tradicionalno iranskom instrumentu SANTUR.

Poslije koncerta publika se pod utiscima još zadržala do dugo u noć gdje su se družili....

Tuzlarije


Članovi banda: Elnur Mujezinovic bih vokal, Ibrahim Zukic bih vokal, Anel Ahmetovic bih Harmonika, Milos Vukadinović Srbija klarinet, Saeid Borna Iran klavir, Sherif Ndao Senegal bas gitara, Šerif Abdulah Egipat perkusije i Adnan Sejdic bih bubnjevi, Muamer Dzankovic Sandzak menadžer.





S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice