TUZLARIJE - KULTURA

26.10.2018.
Čarolija Adventa i ove godine u Tuzli

Sa više od 30.000 posjetilaca, manifestacija "Advent u Tuzli“, bila je apsolutni hit prošle godine u Tuzli i regionu, kada su manifestacije ovog tipa u pitanju. Ove godine "Advent u Tuzli“ ima svoje drugo izdanje, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Tuzli.

Tuzlarije


Na platou ispred hotela Tuzla će biti postavljene kućice ukrašene adventskim svijećama, a bit će priređeni i brojni sadržaji koji priliče adventskom periodu, koji predstavlja najavu velikog katoličkog blagdana Božića.

"Advent u Tuzli" počinje 7. 12. i trajat će do početka Božića, dakle do 25.12., s tim da su ove godine unijete i neke novine.

- Posjetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program uz učešće muzičkih zvijezda iz naše zemlje i regije, a pripremljeni su i sadržaji za najmlađe, istakao je za Tuzlarije Oliver Jurišić, predsjednik Udruženja "Venus Amica", inace organizatora ove manifestacije.

Tuzlarije


Svoje proizvode u kućicama će izlagati poznate vinarije iz BiH, te vrhunske destilerije žestokih alkoholnih pića. Također, tu će biti i izlagači slatkog i slanog programa.

- Ove godine će prvi put biti formirana slavonska kuća, sa slavonskim specijalitetima, a imat ćemo i Hercegovačku kuću. U pregovorima smo sa Švicarskom ambasadom da imamo i Švicarsku kuću, kao i Italijansku kuću, kazao je Fikret Nadarević, član Udruženja ""Venus Amica".

Planirano je i postavljanje velikog stage-a sa modernom rasvjetom i vrhunskim ozvučenjem na kojem će se održati koncerti renomiranih muzičkih izvođača iz Hrvatske i BiH. Kako su naveli organizatori, ove godine biće dosta sadržaja za najmlađe, a taj dio programa biće realizovan tokom dana.

Tuzlarije


- Želimo napraviti dobar događaj u kojem će svi uživati, dodali su iz ovog Udruženja.

Kažimo i to da su organizatori najavili kićenje kompletnog prostora oko Hotela Tuzla, kako bi građanima Tuzle stvorili što bolji novogodišnji ugođaj.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice