TUZLARIJE - KULTURA

27.11.2018.
˝LET´S CONNECT“:
Festival umjetničkog stvaralašva i koncert Ansambla ˝Iskre˝

Ansambl "Iskre" poziva publiku da 1. decembra svojim dolaskom tradicionalno uveličate godišnji koncert koji se ovoga puta organizuje u okviru Internacionalnog festivala umjetničkog stvaralaštva "LET´S CONNECT“ uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH.

Tuzlarije


Koncert počinje u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, uz bogat repertoar koji su pripremile "Iskre".

Ove godine na Festivalu su gosti trio harmonika "Ars Futura“ koji dolaze iz nekoliko gradova u Srbiji, pjesnikinja iz Subotice, Ivana Papeš Bogosavljev, a tu su i dragi prijatelji Muhamed Nalić – Hame, GUD "Lege Artis“ i pjesnici Nihad Mešić-River, Mario Vranješ, Branislav Lukić Luka i prof. Mirza Sitarević, pratnja na harmonici.



Specijalna gošća festivala "Let´s Connect“ je i draga gošća iz Kumanova, akademska slikarka Valentina Ilijevska, sa izložbom crteža i grafika pod nazivom "Mala devojčica u svetu velikih očekivanja o čoveku“ koja će se održati u holu Doma mladih 30 novembra (petak) u 17.00 sati.

Otvaranje izložbe će svojom muzikom i pjesmama uljepšati grupa „"Jutro“ – Amra, Dženana i Hera, pjesnikinja Majda Zukić Ribić i naravno, vaše „Iskre“.

- Neka nas povežu pozitivne vibracije, umjetnost, lijepo druženje, muzika, stihovi.
Let´s Connect – 30. novembra na izložbi, i 1.decembra na koncertu. Jedno možemo obećati: biće lijepo - navode "Iskre".

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice