TUZLARIJE - KULTURA

08.03.2006.
Drugi bh. radijsko-televizijski festival
Ove godine veliki muzički događaj u Tuzli
U sarajevskom UNITIC-u jučer je održana pres-konferencija povodom Drugog bh. radijsko- televizijskog festivala, koji će biti održan 11. maja u tuzlanskoj sportskoj dvorani Mejdan.

Prošle godine domaćin je bilo Sarajevo. Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Mirsad Ibrić saopćio je da sutra u 180 elektronskih medija u BiH počinje emitiranje 35 novih kompozicija i trajat će mjesec.

Nakon toga, stručni žiri, sačinjen od muzičkih stručnjaka, odabrat će 24 pjesme koje će se u finalnom dijelu takmičiti za „Grand Prix“, koji je lani osvojio duo „Erato“ sa Dr. Zoom. Edin Piljević, direktor Festivala, otkrio je da će ove godine u revijalnom dijelu nastupiti SMS, Maja Milinković, „Erato“, kao i Mladen Vojičić Tifa, Nermin Puškar i Karolina Gočeva, koji će izvesti nove pjesme. L. S. R. Među izvođačima čije će se nove pjesme od sutra emitirati na radio i TV stanicama su i grupa „If“, Hanka Paldum, Alma Čardžić, Amelli, Amra Dacca, „Boje noći“, „Divlje ruže“, Dado, Donna Ares i Zlatko Mandić, Dr. Zoo i Big Baba, „Feminnem“...(Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice