TUZLARIJE - KULTURA

18.01.2019.
Damir Džakić oživio legendarnu tuzlansku pjesmu “Samo je duša ostala”

Dvadesetčetvorogodišnjeg Damira Džakića publika je upoznala tokom regionalnog pjevačkog takmičenja u Beogradu. Prije dvije sezone stigao je do finala popularnog takmičenja i oduševio publiku širom regije. Talentom i nenametljivošću uspio je zadobiti veliki broj poklonika. Posebne simpatije dobio je prilikom izvođenja pjesme legendarnih Tuzlaka Hame i Sose.



“Moram reći da te ljude nisam ni poznavao u trenutku kada sam planirao da baš tu pjesmu, pripremim i na neki način vratim na scenu. Kontaktirao sam gospodina Ekrema Hadžića Sosu i rekao mu šta želim. Vrlo brzo smo se i vidjeli i od njega sam dobio samo riječi podrške i naravno odriješene ruke da pjesmu ponovo oživim. Iako su mnogi bili skeptični zato što sam izvodio relativno nepoznatu pjesmu publici u regiji, ja se nisam pokajao, a moj prolazak do finala je to i potvrdio“ - ističe Damir.

Tuzlarije


Pjesmu je aranžmanski uobličio Dragan Stojković Bosanac, a ona je tokom 2018. godine dobila i svoj video spot.

Damir Džakić pjevao je još kao tinejdžer na koncertima polaznika škole pjevanja Lejle Teskeredžić i već tu pokazao zavidan pjevački talenat. Iako mu se, kako sam kaže, danas dešava da ga ljudi prepoznaju na ulici i fotografišu se s njim, nastupi širom regija ga nisu promijenili, već samo učinili muzički iskusnijim.

Tuzlarije


Damir je danas jedan od traženijih mladih izvođača, a u 2019. godini očekuje značajne pomake u svojoj karijeri na čijem razvoju kontinuirano radi sa timom profesionalaca. Priliku da ga čuje lokalna publika imaće već 19. januara u popularnom tuzlanskom klubu “Viva” gdje po prvi put nastupa.

Tuzlarije


B.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice