TUZLARIJE - KULTURA

11.03.2006.
Počelo glasanje za izbor 24 pjesme BH radijskog i tv festivala

Drugi bosanskohercegovački radijsko-televizijski festival održat će se 11. maja u dvorani "Mejdan" u Tuzli. Odluku o mjestu održavanja festivala donijela je skupština Asocijacije privatnih RTV stanica BiH, a tehnički organizator je RTV Slon iz Tuzle.
Konkurs za prijave pjesama završen je u januaru, a stručni žiri je odabrao 35 pjesama koje se takmiče u prvom krugu koji traje od 09. marta do 03. aprila 2006.godine. U ovom periodu kompozicije će se emitirati na više od 30 radio stanica u BiH. Svaka pjesma ima svoj telefonski broj na koji će slušaoci moći glasati. Odabir pjesama također će vršiti i muzičke redakcije radio stanica, te posjetioci festivalske web stranice www.bhrtf.ba, i stranice Asocijacije www.pem.ba.

Nakon završetka prvog kruga glasanja bit će poznati finalisti, odnosno 24 kompozicije, koje će biti izvedene u finalnoj večeri festivala. Za ove kompozicije moći će se također glasati putem telefona i internetom.

Glasanje će biti omogućeno redakcijama radio i TV stanica, slušaocima radio i TV stanica, zatim teleglasanjem, internet glasanjem a svoj sud dat će i stručni žiri. Zbirom osvojenih poena dobit ćemo Grand Prix festivala.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala je Mirsad Ibrić, a direktor Edin Piljević. Izvršni direktor je Šaban Pirić, direktor privatne RTV Slon Tuzla. (Sarajevo x)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice