TUZLARIJE - KULTURA

24.04.2019.
Prvi koncert najmlađih članova “Lege Artis”-a

Od oktobra 2018. godine u Gradskom umjetničkom društvu “Lege Artis” Tuzla, nakon duže pauze pokrenut je rad dječijeg hora ali i uspostavljena Mala škola violine “Lege Artis” Tuzla. Uveliko je ovo obogatilo ionako aktivan rad GUD “Lege Artis” Tuzla i omogućilo da pored prepoznatljivog Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, imamo i najmlađe pjevače ali i instrumentaliste na violini.

Tuzlarije


Svoj prvi nastup najmlađi članovi “Lege Artis”-a imali su na gostovanjima u emisijama RTV TK, a pred tuzlanskom publikom su se predstavili na Novogodišnjem koncertu Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla.

Uprava “Lege Artis”-a odlučila se da prvi samostalni koncert najmlađih članova “Lege Artis-a” se održi 26 aprila 2019. godine u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla, kako bi ujedno mališani najavili predstojeće aktivnosti a vezane za obilježavanje 7. godina postojanja GUD “Lege Artis” Tuzla kao i početak regionalne manifestacije Međunarodni horski šampionat “Lege Artis” Tuzla koja će u našem gradu okupiti brojna imena iz regije, evrope pa i svijeta a vezana za umjetničku horsku muziku.

Osmrtnicama ba smrtovnice