TUZLARIJE - KULTURA

27.04.2019.
Mališani iz Lege Artis-a oduševili tuzlansku publiku

U saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla u Domu mladih održan je prvi samostalni koncert najmlađih članova GUD Lege Artis Tuzla, Dječijeg hora “Lege Artis” i Male škole violine “Lege Artis”. Kamerna scena Doma mladih bila je premala da primi svu publiku koja je došla da podrži najmlađe članove Lege Artis-a.

Tuzlarije


U mjesecu oktobru 2018. godine obnovljen je rad dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, ali i uspostavljena Mala škola violine “Lege Artis” i nakon 6. mjeseci aktivnog rada Uprava društva zajedno sa umjetnički rukovodiocima ansambala odlučila se napraviti prvi samostalni koncert najmlađih članica i članova “Lege Artis-a”.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Na koncertu su se redale dječije pjesmice uz klavirsku pratnju umjetničkog rukovodioca Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, magistra Jasmina Hasića i asistenciju Ljiljanke Petrović a za instrumentalni dio i kompozicije pisane za violinu pobrinuli su se članice i članovi Male škole violine “Lege Artis” Tuzla pod vodstvom Maide Hadžimahović uz klavirsku saradnju magistrice Ene Ovčine, kompletan program vodio je Draženko Čivčić član Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla.

Osmrtnicama ba smrtovnice