TUZLARIJE - KULTURA

26.07.2019.
Treći dan Kaleidoskopa:
Tuzlaci uživali u plesnim radionicama i koncertima u parku kod bivše Muzičke škole

Tuzlarije


Treći dan 11. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop obilježile su hip-hop i break dance radionice sa edukatorima iz Zagreba i Mostara. U Ateljeu Ismet Mujezinović prikazan je multimedijalni performans A Museum (Theatre), a Tuzlaci i svi gosti grada Tuzle imali su priliku uživali u fenomenalnim koncertima u parku kod bivše Muzičke škole do dugo u noć.

Tuzlarije


- Domaćin radionica SHZA i organizatori Kaleidoskop festivala su nas ugostili da sam ostao bez riječi, imao sam priliku da upoznam grad i lokaciju Trga slobode, na kojoj će u petak u 19.00 sati, biti upriličeno takmičenje Kaleidoskop battle #075.
Drago mi je što sam svoje stečeno znanje prenio mladim ljudima koji su posjetili Kaleidoskop plesne radionice, te se nadam da će oni to i dalje nastaviti širiti
, istakao je trener i osnivač Plesne škole B-dance Boris Boro Zovko.

Tuzlarije


U Gradskom parku Tuzla, posjetioci su mogli obići i upoznati se sa kreativnim radovima izlagača Kaleidoskop Arta kao i prisustvovati iscrtavanju murala, koje u sklopu Street Arta, rade umjetnici Ljubomir Todorović, Irma Garibović i Darko Jovičić.

Tuzlarije


Da otvori koncertno veče sinoć je imao priliku mladi bend iz Tuzle Ending a Clutter.

- Večeras ćemo se predstaviti sa svojim autorskim pjesmama i čast nam je što nam je pripala prilika da otvorimo koncertno veče. Odlična je ovo prilika za mlade bendove jer se nivo urbane kulture diže na jedan veći nivo, svi mi iz benda kao i naše kolege smo ponosni što postoji nešto ovakvo u našem gradu, istakao je Ejub Juzunović, član benda Ending a Clutter.

Tuzlarije


Četiri benda iz Tuzle, Ending a Clutter, Urban Instinkt, Despotic Bullet i Nula Plus predvođeni headlinerima prve koncertne večeri bendom Born From Pain iz Holandije do dugo u noć svim posjetiocima su priredili svirku za pamćenje.

Osmrtnicama ba smrtovnice