TUZLARIJE - KULTURA

26.07.2019.
Vikend na 11. Međunarodnom festivalu umjetnosti mladih Kaleidoskop

U petak 26.7.2019. pozivamo vas da posjetite Kaleidoskop Art u Gradskom parku i da se upoznate se sa kreativnim radovima izlagača te da prisustvujete iscrtavanju murala u sklopu Street Arta.

Tuzlarije


U Kući plamena mira od 17, 00 do 19, 00 sati očekuje vas sjajna Radionica udaraljki sa iskusnim perkusionistima Orhanom i Tonijem, a uz iskustvo i energiju koju prenose na svojim radionicama, učesnike očekuje zanimljivo druženje. Radionica je namijenjena svima, bez obzira na dob ili prethodno muzičko iskustvo, dakle svima "od 7 do 77 godina".

Od 16, 00 do 18, 00 sati, ljubitelji elektronske muzike mogu se zabaviti na After beach party-u na trećem Panonskom jezeru.

Od 19, 00 do 21, 00 sati na Trgu Slobode najbolji plesači iz grada i regije takmičiće se na Kaleidoskop battle-u #075.
Nastupima na koncertima u parku kod bivše Muzičke škole festivalski program upotpunit će bendovi:
Show Program | Zona Iskljuchenja | Ničim izazvan| Hladno pivo | Nikola Vranjković

Subota 27.7.2019. započinje sa Kaleidoskop Artom od 12, 00 pa sve do 22, 00 sata, a u Kući plamena mira od 11, 00 sati će se održati radionica sa Marčelom, na temu “Muzika i odnos prema društvu”. Radionica naslova “Muzika i odnos prema društvu” je osmišljena kao druženje, kroz predavanje i razgovor o estetskim aspektima (odnos prema kiču, gajenje ukusa), kao i o društveno odgovornim aspektima (pomirenje kroz ex-Yu muziku, muziku kao korektiv sistema vrijednosti, angažovano stvaralaštvo i njegovi realni dometi). Uz interakciju sa učesnicima radionice, svi koji dođu zaista će imati priliku uživati u druženju i razgovoru sa ovim istaknutim umjetnikom. Broj učesnika radionice nije ograničen, svi zainteresovani su dobrodošli, a zbog lakše organizacije radionice poželjne su prijave na:
https://docs.google.com/forms/d/1XDUtrfaJfvSQ64kVtoDhmRrxA_vokK5rqRQTkxeeimU/viewform?chromeless=1&edit_requested=true


Za ljubitelje elektronske muzike subota je rezervisana za After beach party na trećem Panonskom jezeru na kojem će nastupiti Dj Facho iz Tuzle.
Tuzlarije

Od 20, 00 do 02, 00 sati u parku kod bivše Muzičke škole nastupit će
bendovi:
Čovek Bez Sluha | Emir and Frozen Camels | Marčelo | Bombaj štampa | Elemental

U nedjelju 28.7.2019. uz Kaleidoskop Art u Gradskom parku Tuzla, od 11, 00 do 17, 00 sati, umjetnici Ljubomir Todorović, Irma Garibović i Darko Jovičić radiće se na završetku murala i predstaviti svoje Street Art radove. Od 15, 00 do 19, 00 sati serijal Kaleidoskop After beach party-ja na Panonskom jezeru zatvorit će svojim nastupom Dj Vanyano iz Tuzle.
Tuzlarije

11. Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop održava se u Tuzli, od 23. do 28. jula 2019. godine. Zvanični program festival možete posjetiti i preuzeti na linku: http://kaleidoskop.ba/program/ uz napomenu da je ulaz na sve događaje tokom trajanja festival za sve posjetioce besplatan.

Osmrtnicama ba smrtovnice