TUZLARIJE - KULTURA

16.03.2006.
Preksinoć i Tuzla čestitala protagonistima ˝Grbavice˝
Gledaoci nisu krili suze


Iako već 15 dana film „Grbavica“ puni kinodvorane u Tuzli, tek preksinoć Tuzlaci su imali priliku da uživo pozdrave protagoniste ovog filma i čestitaju im na svjetskom uspjehu. Suzama i ovacijama, gledaoci u“Art-kinu“, nakon što su odgledali „Grbavicu“, pozdravili su Jasmilu Žbanić, Lunu Mijović, Jasnu Ornelu Beri, Kenana Čatića i druge, koji nisu krili zadovoljstvo što se mogu družiti i sa poštovaocima filmske umjetnosti u Tuzli.


Jasmila i njena ekipa u Tuzli
Zahvaljujem vam se dragi Tuzlaci na vašoj podršci. Ja sam za Tuzlu izuzetno vezana i ovaj grad mi je toliko važan, posebno što su moji i tata i mama iz Tuzle. Hvala vam - kazala je pozdravljajuć i prisutne u dvorani „Art kina“ Jasmila Žbanić, nakon čega su posjetioci dobili priliku da postavljaju pitanja protagonistima filma.


Domaćin ekipi je bio načelnik Imamović
Inače, domaćin preksinoćnjoj projekciji filma „Grbavica“ i njenim akterima u Tuzli, bio je načelnik općine Jasmin Imamović, koji je druženje sa timom „Grbavice“ u društvu velikog broja Tuzlaka nastavio u restoranu „Sezam“. Među gostima u „Sezamu“ se, nakon što je odgledao film, našao i konzul Republike Hrvatske u Tuzli Josip Juras, zatim predstavnici političkog i javnog života grada, ali i velik broj građana koji su željeli stisnuti ruku Jasmili i čestitati joj na uspjehu.


Zainteresirane škole
„Grbavicu“ od 1.marta u Tuzli, svakodnevno u tri različita termina, ljubitelji filmske umjetnosti mogu vidjeti u „Art-kinu“, te u BKC-u u večernjem terminu. Do sada, film je vidio veliki broj Tuzlaka, a kako saznajemo mnoge škole već su iskazale interesovanje da njihovi učenici, kolektivno, prisustvuju projekcijama „Grbavice“.
(A.H. - Avaz)
(Foto: Ahmet Bajrić - Blicko)


Rekordna posjeta u Lukavcu
Publika u Multiplex kinu Lukavac u utorak je imala priliku pozdraviti Jasmilu Žbanić i dio glumačke ekipe filma „Grbavica“. U foaeju ovog kina Jasmilu su dočekali brojni prijatelji i rođaci, jer je njena familija iz Lukavca, a i sama je djetinjstvo provela u ovom gradu. Multiplex kino sa „Grbavicom“ bilježi rekordnu posjetu. Prvih pet dana tokom tri projekcije dnevno je evidentirano 2.500 posjetilaca. Planirano je da film na repertoaru bude 15 dana.

(M.Ka. - Avaz)

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice