TUZLARIJE - KULTURA

11.12.2019.
11. decembra u Tuzli:
Četvrti solistički koncert Arine Behlilović

Četvrti po redu solistički koncert Arine Behlilović iz Tuzle, biće održan 11.12.2019. godine u Međunarodnoj galeriji portreta, a zatim u Sarajevu 19.12.2019. godine u sali Jevrejske opštine Sarajevo. Oba koncerta sa početkom u 19 sati.

Tuzlarije


Na programu će biti izvedena djela: Vivaldija, Bacha, Vitalija, Mozarta i Kreislera.

Arina Behlilović rođena je 29.jula 2003.godine u Tuzli. Violinu počinje učiti sa 7 godina, u klasi profesorice Ivane Arnold. Za vrijeme školovanja imala je značajne i uspješne nastupe i učestvovala je na raznim takmičenjima u Tuzli, Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Salzburgu.

Tuzlarije


Na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima osvojila je 13 prvih nagrada, među kojima su posebno i dvije specijalne, 2014. i 2017.godine. Učestvovala je na brojnim seminarima i masterclassima. Ove godine je bila član evropskog simfonijskog orkestra mladih (ESYO) u Italiji, na ljetnoj i jesenjoj koncertnoj turneji u Trstu, Milanu i Bolonji. Nastupa kao solista kamernog orkestra Škole, a nastupala je i kao solista sa kamernim orkestrom Muzičke akademije Sarajevo, orkestrom „Amoroso“ iz Leskovca, te kao član Banjalučke filharmonije.

Tuzlarije


Trenutno, Arina Behlilović učenica je trećeg razreda Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek“ u Tuzli u klasi profesorice Nataše Kakeš.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice