TUZLARIJE - KULTURA

24.12.2019.
Koncert u Franjevačkom samostanu:
Tuzlanski horovi uljepšali predbožićnu atmosferu

Već duži niz godina HKD Napredak glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Tuzla božićne blagdane učine veličanstvenim. Nakon odličnog koncerta u Hrvatskom kulturnom centru "Sveti Franjo" Tuzla, ovoga puta radost predstojećeg blagdana mogli su da osjete svi oni koji su sinoć posjetili Franjevački samostan Svetog Petra i Pavla u Tuzli i prisustvovali Božićnom koncertu. Koncert je organizovao Zbor "Iuventus Salinarum" koji je ove godine obilježava 22. godišnjicu postojanja i rada.



- Ne smijemo zaboraviti da upravo kršćanska poruka Božića jeste da Bog želi biti s ljudima. Zato on i dolazi na ovaj svijet da bude Emanuel - Bog s nama. Stoga se u ovom koncertu, ali i u druženju koje je uslijedilo poslije, vidi blizina ljudi jedni s drugima. Osim pjesme, koja je povezala različite zborove, mi smo kroz razgovor i prijateljstvo stvoramo nove ideje i za neke buduće nastupe, kazali su organizatori.

Tuzlarije


Božićnu radost za sve prisutne, pored domaćina zbora "Iuventus Salinarum", pronijeli su i horovi: Gradski dječji zbor "Slavuj", Zbor Gimnazije KŠC-a "Sv. Franjo", Ženski zbor "Iskre", Ansambl "Libero", Mješoviti zbor "Lege artis" i Ženski zbor "Slovenčice".

Tuzlarije


U samostanu, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, su odzvanjali taktovi nježnih pjesama. Tako su se mogle čuti božićne pjesme: Veselje ti navješćujem, Narodi nam se i mnoge druge.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice