TUZLARIJE - KULTURA

29.12.2019.
Pred brojnom publikom u BKC-u:
Održan Novogodišnji koncert Lege Artis-a

Tradicionalni Novogodišnji koncert društva “Lege Artis” i prijatelja koji je održan u subotu uvečer, uljepšao je prednovogodišnje raspoloženje brojnoj publici u Bosanskom kulturnom centru.



- Iza nas je još jedna uspješna godina, te sa radošću publici poklanjamo Novogodišnji gala koncert. Ove godine postali smo bogatiji za nove članove, te za «Malu školu klavira», koja uz našu «Malu školu violine» predstavlja posebnu snagu i energiju «Lege Artisa». Naš mješoviti hor imao je brojne uspješne nastupe, istakao je mr. Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac društva Lege Artis.

Tuzlarije


Repertoar je bio sastavljen od ozbiljnih numera novogodišnjeg karaktera. Svake godine "Lege Artis" repertoar pokušava obogatiti i novim kompozicijama.

Uz članove «Lege Artisa» na koncert su nastupili Ansambl «Iskre», pod dirigentskom palicom Damira Beganovića, te solisti Ena Ovčina, Maida Habibović, Slađana Dedić i Dženana Huseinagić te najmlađi članovi "Lege Artis-a.“ Na programu su izvedena djela Brahmsa, Piazzole, Jeličanina, Jenkinsa i drugih.

Tuzlarije


Veliki broj posjetilaca koncerta uživao je u horskim izvedbama, kao i nastupima solista. Poseban aplauz upućen je članovima dječijeg hora “Lege Artis”.

Gradsko umjetničko društvo „Lege Artis“ postalo je za kratko vrijeme lider horskog pjevanja ne samo u Tuzli nego i u cijelom Tuzlankom kantonu, a njegovi koncerti izuzetno su popularni i posjećeni, što se vidjelo i ove večeri.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.


Osmrtnicama ba smrtovnice