TUZLARIJE - KULTURA

09.08.2020.
Održan ljetni koncert hora ˝Lege Artis˝ u dvorištu Ateljea ˝Ismet Mujezinović˝

Mješoviti hor "Lege Artis" sinoć je održao tradicionalni koncert u okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli". Uz sve specifičnosti koje je sa sobom donijela 2020. godina, publika je ipak uspjela uživati u izuzetnom koncetu horske muzike po vedrim nebom.

Tuzlarije


Polovina članova mješovitog hora «Lege Artis» je pod posebnim epidemiološkim mjerama, nekoliko sedmica pripremala program koji je izveden pred tuzlanskom publikom.

- Moram izraziti veliko zadovoljstvo što smo, uprkos svemu, uspjeli pripremiti ovaj koncert. Mnogi naši planovi i projekti su, usljed pandemije, ove godine prolongirani, ali ni od jednog nismo htjeli odustati, već ga pripremati u uslovima novonastale situacije. Zbog dozvoljenog broja ljudi, koji se smiju okupljati, kako u zatvorenom, tako i u otvorenom prostoru, publici se predstavio samo jedan dio ansambla, ali je njihova posebna energija večeras došla do izražaja i imam osjećaj da su pjevali i za one koji nisu bili u prilici izaći na ljetnu pozornicu Ateljea "Ismet Mujezinović" - istakao je Jasmin Hasić, rukovodilac mješovitog hora "Lege Artis".

Tuzlarije


Na programu je uz horske standarde, koji su na repertoaru ovog ansambla već godinama, izvedeno i nekoliko evergreen melodija, a sve izvedbe ispraćene su dugotrajnim aplauzom.

Tuzlarije


Tuzlarije


Koncert je održan uz podršku Centra za kulturu Tuzla, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, u okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli" 2020.

B.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice