TUZLARIJE - KULTURA

11.12.2021.
Mješoviti hor „Lege Artis“ ponovo u grad donosi medalje sa takmičenja

Tuzlarije


Da je Mješoviti hor postao istinski kulturni brend grada Tuzla, Tuzlanskog kantona ali i BiH dokaz je posljednji festival takmičarskog karaktera koji je održan u Kikindi, Republika Srbija, na kojem je pored našeg ansambla učešće uzelo preko 50 horskih ansambala iz 6 zemalja regiona. Žiri koji je ocijenjivao horove činili su profesionalci, profesori dirigovanja sa muzičkih akademija u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Mješoviti hor Lege Artis takmičio se sa po tri kompozicije u dvije kategorije i to u najtežoj kategoriji A1 Mješoviti horovi osvojio SREBRNU MEDALJU sa ukupno osvojenih 85 bodova što ga je svrstalo u veći rang po broju bodova za SREBRNU medalju.

Tuzlarije


Hor Lege Artis nastupio je i sa tri kompozicije kategoriji F POPO VIŠEGLASNI horovi te pobrao simmpatije publike i žirija te je APSOLUTNI POBJENDIK OVE KATEGORIJE i dobitnik ZLATNE MEDALJE.

Za 10 godina postojanja koje se navršavaju u maju 2022. godine Mješoviti hor „lege Artis“ Tuzla osvojio je ukupno 14 međunarodnih nagrada i na najbolji mogući način prezentira i predstavlja grad i državu u inostrasnstvu.

Naredna aktivnost Muzičkog obrazovnog centra je Novogodišnji koncert „Lege Artis“ Tuzla u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom, na kojem će nastupiti brojni izvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske 28.12.2021. godine u BKC-u TK sa početkom u 19h.

Osmrtnicama ba smrtovnice