TUZLARIJE - KULTURA

06.04.2006.
Narodno pozorište Tuzla
Otkaz Milici Kerošević
Glumica Milica Kerošević nakon skoro dvije decenije angažmana, otpuštena je ove sedmice iz Narodnog pozorišta Tuzla. Na taj način tuzlansko pozorište je ostalo bez jedine glumice koja je u petoj deceniji života. Članovi glumačkog ansambla NP Tuzla prekjuče su pokrenuli potpisivanje peticije za vraćanje Milice Kerošević u radni angažman, a otpuštena glumica je uložila žalbu Upravnom odboru, čija odluka bi trebalo da bude poznata danas.

Direktor NP Tuzla Milenko Iliktarević pojašnjava da je Keroševićevoj istekao ugovor, te da je nakon konsultacija sa članovima umjetničkog savjeta, odlučio da ga ne produžavaju.

"Glumica je nedovoljno iskorištena, nema posla i ne zna se kad će ga imati, a pozorište je suočeno sa nedostatkom novaca. Kada nam bude trebala glumica njene dobi bolje je da je angažujemo po projektima, nego da bude na platnom spisku", pojasnio je svoju odluku Iliktarević.

Iliktarević ističe da među glumcima za sada neće biti novih otkaza, ali ne isključuje mogućnost otpuštanja zaposlenih u sektoru tehnike. No, u skorijoj budućnosti bi se, smatra on, moglo dogoditi da NP Tuzla broji pet-šest uposlenih, a da glumce angažuju i plaćaju samo po projektu.
(J.Š. - Nezavisne)

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice