TUZLARIJE - KULTURA

10.12.2022.
Počela manifestacija „Zima u Tuzla 2022/2023“

Tuzlarije


Manifestacija „Zima u Tuzli“ otvorena je sinoć koncertom Ilme Karahmet. Narednih 30 dana u okviru ove manifestacije na Trgu slobode će biti održani koncerti brojnih poznatih izvođača. Biće organizovan javni doček Nove godine uz vatromet, a biće obilježeni i vjerski praznici. Osmišljen je i dječiji program. Organizatori su Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla.

Manifestacija „Zima u Tuzli 2022/2023“ trajaće od 9.decembra do 8. januara. Čak 18 večeri će biti muzika uživo. Svirat će S-Alt, VIS retro, Filiman, Generacija bez kompasa, TNT, Firma i drugi. Za Novu godinu će biti Zabranjeno pušenje, Adi Šoše i Big brothers, a noć poslije Amel Ćurić, Divan i New Primitives. Drugog januara DJ Mayra. Biće obilježen katolički i pravoslavni Božić.

Turistička zajednica grada Tuzle, Udruženje obrtnika i Grad Tuzla omogućili su korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode, sa hranom, pićem, suvenirima, nakitom, igračkama i paketićima za djecu.

- U toku ovog perioda od 30 dana imaćemo kvalitetan zabavni program koji će uljepšati zimske dane i noći sugrađana i unaprijediti kvalitet života mladih u zimskom periodu. S druge strane mi na ovakav način pomažemo obrtnicima kiz Tuzle s obzirom na to da će aktivnosti koje se realizuju u Tuzli privući veliki broj posjetilaca, rekao je Zijad Lugavić, v.d. gradonačelnik Tuzle.


Slađana Jovičić, sekretar Udruženja obrtnika Grada Tuzle je dodala:

- Ima obrtnika koji rade u kući. Registrovani su ali nemaju poslovni prostor tako da im je ovo jedinstvena prilika da da predstave građanima Tuzle a i šire, šta rade, kako rade, da su vrijedni i da se mogu pokazati kao značajan dio privrede.

U okviru manifestacije „Zima u Tuzli“ svakog vikenda biće organizovan program za djecu od 12 do 14 sati. Novina je turistički vozić.

Ove godine veći je i interes privrednika da podrži i sudjeluje u ovoj manifestaciji. Sve generacije su pozvane na zajedničko druženje na Trgu slobode, uz bogatu gastro ponudu.

Priredio(la): RTVTK                


Osmrtnicama ba smrtovnice