TUZLARIJE - KULTURA

10.12.2022.
Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla:
Večeras koncert „U očekivanju Božića“

Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla i ove godine priprema koncert „V pričakovanju Božiča“ - „U očekivanju Božića“, koji će se održati večeras u koncertnoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, sa početkom u 19 sati.
Za sve ljiubitelje lijepih, tradicionalnih božićnih pjesama pripremili su bogat program. Nastupu ženskog pjevačkog zbora „Slovenčice“, pridružiti će se gosti iz Pule, Miješani pjevački zbor „Encijan“, koji djeluje u okviru Slovenskog kulturnog društva „Istra“.

Tuzlarije


Sekretar Udruženja građana Slovenačkog porijekla Tuzla Magdalena Avdić o samom nastupu je rekla:



Božićni koncert će voditi dirigentice Laure Marin za Miješani pjevački zbor „Encijan“ i Samra Ibrahimović za Ženski pjevački zbor „Slovenčice“, a na klaviru će ih pratiti Nina Božić i na violini Jovan Rašković. Nastupa i instrumentalni ansambl „Encijan“: klavir - Martina Kurelić, violina - Srećko Savretić i gitara - Tomo Divić. Solistica će biti Mirela Ibrahimović-Mehanović.
Koncert će upotpuniti najradosnija Školica muzike „Maestro“, koji su ujedno i najmlađi učesnici ovogodišnjeg Božićnog koncerta, a to su: Sanija Hrustić – klavir, Sumeja Hašarić – klavir, Asja Šljivić – violina i Blanka Kovačević – klavir.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice