TUZLARIJE - KULTURA

15.06.2023.
Najava koncerta Lamije Šišić u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Tuzlarije


Solistički koncert Lamije Šišić (violina), bit će održan u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u četvrtak, 15.06.2023. godine u 18:00 sati. Lamija će nastupiti u klavirskoj saradnji sa svojom sestrom, pijanisticom Melinom Šišić, a kao gošća koncerta nastupit će balerina Mia Ilić.

Lamija pohađa 5. razred Osnovne muzičke škole Tuzla u klasi profesorice Marije Milenković, na instrumentalnom solističkom odsjeku Violina. Lamija Šišić ujedno pohađa 8. razred OŠ “Tojšići” i odlična je učenica, koja je ostvarila zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima iz matematike, fizike, književnosti i slično. Bavi se humanitarnim radom, književnošću, likovnom i dramskom umjetnošću.

Lamija svira violinu od svoje šeste godine, a uz klavirsku saradnju svoje starije sestre pijanistice Meline Šišić ostvaruje zapažene rezultate na festivalima (Vezeni most, Majski cvijet, FEDU Sarajevo, Festive Gala Academy Concerts W.A. Mozart, Viva la musica) i gostovanjima u radio-televizijskim kućama.

Osmrtnicama ba smrtovnice