TUZLARIJE - KULTURA

04.08.2023.
Na Trgu slobode održan koncert evergreen muzike

Sinoć su građani Tuzle i brojni gosti iz drugih bh. gradova imali priliku uživati u koncertu evergreen muzike koji je, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i Centra za kulturu Tuzla, održan na Trgu slobode.

Tuzlarije


Organizator ovog zanimljivog i rijetko na ovim prostorima slušanog i viđenog događaja, je Udruženje Edukativni razvojno-istraživački centar (ERIC) Tuzla.

Tuzlarije


Da su posjetitelji uživali dokaz je aplauz kojim su podržali učesnike-profesore među kojima su prof. muzike Faruk Smajlović, Emir Muminovic, Nedim Đulovic sa gostima, te provjereni dvojac koji potpisuje brojne programe iz oblasti kulture i umjetnosti Branislav Lukić Luka i Mirza Sitarević.

Orkestar je nastupao kao jedinstvena cjelina i kao takav se odlično ukomponovao u manifestaciju "Ljeto u Tuzli". I ovoga, kao i nebrojeno puta do sada članovi Grupe Lucido svojim učešćem su podržali rad kolega.

Tuzlarije


Ovo je tek dio aktivnosti za ljeto i jesen 2023 koje najavljuju iz udruženja "Eric" i " "Grupe Lucido" s obzirom da pozivnice za gostovanja pristižu iz brojnih gradova regije i Kraljevine Švedske.

Tuzlarije


Fotografije i članak za medije potpisuju Denis Dugonjić i Minela Moranjkić Ćosić.

Osmrtnicama ba smrtovnice