TUZLARIJE - KULTURA

10.08.2023.
Lukavac:
Večeras u vili Solvay koncert za flautu i klavir

Čarobnim zvucima flaute i klavira osmog dana trajanja zabavnog i šarolikog festivala „Ljeto u Lukavcu 2023“ kroz koncert za flautu i klavir provest će nas prof. Senija Berberović i prof. Slađana Dedić.

Tuzlarije


Dvije Tuzlanke dobro su poznate ovdašnjoj javnosti, kako po brojnim uspješnim nastupima, tako i po predanom pedagoškom radu sa talentovanim učenicima u Srednjoj muzičkoj školi “Čestimir Mirko Dušek “ u Tuzli.

Profesorica Senija Berberović aktivno se bavi koncertnom djelatnošću i edukacijom mladih flautista, a predanost muzici krasi i pijanisticu Slađanu Dedić, čiji učenici od najmlađe dobi, ali i kao studenti, osvajaju veliki broj nagrada na državnom i međunarodnom nivou.

Treća noć klasike bit će ujedno i posljednja u svojevrsnom triptihu predviđenom za festival „Ljeto u Lukavcu“ ove godine.

Koncert klasične muzike realizujemo pod pokroviteljstvom Grada Lukavac u predivnom ambijentu vile Solvay, izgrađene u austrougarskom periodu 1911. godine, koja ujedno predstavlja najznačajnije dobro graditeljskog i kulturno-historijskog naslijeđa na području Grada Lukavac.

Koncert će biti upriličen 10. augusta u 20:00 sati, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Osmrtnicama ba smrtovnice