TUZLARIJE - KULTURA

25.08.2023.
Gradonačelnik Tuzle održao sastanak sa predstavnicima “Preporoda” i “Napretka”

Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, sa pomoćnicom gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Asjom Redžić, primio je u četvrtak, 24.08.2023. godine, u Gradskoj upravi, predsjednika BZK “Preporod” BiH, Sanjina Kodrića i predsjednika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” u BiH, Nikolu Čiču, sa saradnicima.

Tuzlarije


Povod održanog sastanka je upoznavanje sa radom i aktivnostima BKZ „Preporod” kao i HKD “Napredak”. Tokom sastanka razgovaralo se o značaju kulture i razmjeni kulturnih sadržaja između Sarajeva i Tuzle, uz podršku BZK “Preporod” BiH, HKD “Napredak” BiH i Grada Tuzle.

Tuzlarije


Predsjednik BZK „Preporod“, profesor Sanjin Kodrić uputio je riječi zahvale Gradonačelniku Tuzle na dosadašnjoj podršci, te je prezentirao planove za buduće projekte i manifestacije. Također je istakao mogućnost održavanja koncerta pod nazivom Koncert “Sazvučja” u okviru Ljeta u Tuzli 2024. godine u organizaciji BZK “Preporod” i HKD “Napredak”, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzle.

Tuzlarije


Dr. Nikola Čiča, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, zahvalio se gradonačelniku Tuzle, dr. Zijadu Lugaviću, na dodjeljenom prostoru za rad udruženja kao i na dosadašnjoj podršci svim manifestacijama koje ovo društvo organizuje.

Tuzlarije


Gradonačelnik Lugavić je istakao da je bitna uzajamna saradnja ova dva udruženja, kao i ostalih, te da na taj način ova društva daju značajan doprinos očuvanju i promociji bogatstva bosanskohercegovačkih kulturnih identiteta i jačanju međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Priredio(la): Grad Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice