TUZLARIJE - KULTURA

28.08.2023.
Izložbom slika i koncertom završena 9. regionalna likovna kolonija “Slovenci u Tuzli 2023”

Deveta regionalna likovna kolonija „Slovenci u Tuzli 2023“, koja je dio projekta „Dani slovenačke kulture u Tuzli“ i koja je prvi put održana u JU Bosanski kulturni centar TK u Tuzli, završena je u subotu 26. augusta Izložbom radova nastalih na ovom događaju.

Tuzlarije


Pet dana je 13 slikara iz inostranstva i Bosne i Hercegovine stvaralo po dva rada, od kojih je jedan tematski bio vezan za Tuzlu.

Njihovi radovi, kao i oni nastali na likovnoj radionici u kojoj je učestvovalo 12 učesnika iz tuzlanskih škola, predstavljeni su nasubotnjoj izložbi u Galeriji JU BKC TK, na kojoj su dodijeljene zahvalnice mladim učesnicnicima, ali i priređen priogodan program u kojem je upriličen i koncert Ženskog pjevačkog zbora “Slovenčice“ Tuzla, pod rukovodstvom dirigentice Samre Ibrahimović. Solista na koncertu bila je Mirela Ibrahimović Mehanović, uz klavirsku pratnju mr. Nine Božić.

Projekat 9. regionalne likovne kolonije realizovan je uz podršku Ureda R. Slovenije za Slovence po svijetu, Grada Tuzla i Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla.

JU BKC TK

Osmrtnicama ba smrtovnice