TUZLARIJE - KULTURA

17.09.2023.
U Međunarodnoj galeriji portreta:
Upriličen koncert klasične muzike „Musica Aeterna“

U predivnom ambijentu Međunarodne galerije portreta u Tuzli, u subotu je održan koncert klasične muzike pod nazivom “Musica Aeterna”. Na koncertu su se istaknuli talentirani umjetnici čije su izvedbe oduševile prisutne.

Tuzlarije


Prvakinja Opere Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb, Ivana Lazar, porijeklom je iz Tuzle, svojim izvedbama oduševila je prisutne i zaslužila brojne ovacije. Uz Ivanu Lazar nastupio je tenor Kenan Hasić, a klavirska pratnja koncerta povjerena je dirigentici Renati Bagarić.

Tuzlarije


Ovaj koncert klasične muzike organizovan je kao dio manifestacije “Ljeto u Tuzli”, a na početku događaja prisutnima se obratio gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, izražavajući svoje oduševljenje što se ovakav izuzetan kulturni događaj održava u gradu Tuzli.

Tuzlarije


“Musica Aeterna će ostati u pamćenju svih koji su prisustvovali ovom koncertu, pružajući nezaboravno muzičko iskustvo i dodatni sjaj manifestaciji “Ljeto u Tuzli”. Ovo je još jedan dokaz da Tuzla i dalje ostaje središte kulturnih dešavanja i mjesto gdje se talenti iz ovog grada vraćaju kako bi svojom umjetnošću obogatili zajednica, ” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Priredio(la): Grad Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice