TUZLARIJE - KULTURA

20.09.2023.
Najava koncerta Stefana Lopandića (klavir) u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

U Međunarodnoj galeriji portreta Centra za kulturu Tuzla 20. septembra (srijeda) 2023. godine u 18:00 časova održaće se koncert pijaniste Stefana Lopandića. Na programu su djela Baha, Bramsa, Rahmanjinova, Geršvina. Ulaz na koncert je slobodan.

Tuzlarije


Stefan Lopandić je završio Osnovnu muzičku školu „Markos Portugal“ u Doboju. Srednju muzičku školu „Vlado Milošević“ u Banjaluci, u klasi prof. Jasne Đurović, gdje je bio jedan od najboljih učenika. Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima tokom svog školovanja. Neke od najznačajnijih su prva nagrada na muzičkom takmičenju „International Youth Music Competition Atlanta“ u Sjedinjenim Američkim državama 2022. godine, prva nagrada na takmičenju „Banjalučki bijenale“ u Banjaluci 2018. godine, prva nagrada na Festivalu slovenske muzike u Beogradu 2021. godine. Dobitnik je i mnogobrojnih nagrada iz solfeđa i kamerne muzike. Akademiju umjetnosti završio je u Banjaluci.

Stefan Lopandić je pohađao majstorske radionice eminentnih profesora klavira i pijanista poput Aleksandra Serdara, Marije Nemcove, Vladimira Miloševića, Nenada Kačara, Lidije Stanković i drugih.

Koncert organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Tuzla uz podršku Grada Tuzla.

Osmrtnicama ba smrtovnice