TUZLARIJE - KULTURA

25.09.2023.
U srijedu audicija za prijem novih članova u Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla

Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla postoji u našem gradu preko 11 godina i jedan je od muzičkih kulturnih brendova grada Tuzla sa preko 14 međunarodnih nagrada sa raznih međunarodnih horskih festivala, organizator i utemeljitelj dvije velike manifestacije Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ Tuzla i Tradicionalni novogodišnji koncert.

Tuzlarije


Prilika je da i građani našeg grada ali i okolnih sredina postanu članovi jedne jako uspješne horske porodice zvane Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla i obogate svoj život novom aktivnošću.

Za pjevanje u horu nije potrebno nikakvo muzičko predznanje osim dobre volje, spremnosti na redovne dolaske na probe (dva puta sedmično od po sat i trideset minuta u večernjim satima).

Od ove godine Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla svoje djelovanje nastavlja pod krovom Bosanskog kulturnog centra TK gdje se i nalaze prostorije Lege Artis-a
Ansambl trenutno broji 35 članica i članova različitih uzrasta od učenike do penzionera, a prepoznatljiv je po karakterističnom repertoaru i sjajnoj atmosferi kako na probama tako i na svim nastupima gdje se pojave članovi ovog ansambla.
Ansamblom od samog osnivanjaa rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, maestro Jasmin Hasić.

Tuzlarije


Audicija za prijem članova održat će se 27. septembra 2023. godine u 19:00 časova. Sve informacije i prijave na audiciju moguće je dobiti putem telefona 061-679-619.
Audicije će se održati u prostorijam MOC „Lege Artis“ Tuzla, (Bosanski kulturni centar TK)

Osmrtnicama ba smrtovnice