TUZLARIJE - KULTURA

23.08.2018.
24. augusta:
˝Panonski dječiji festival“

TuzlarijeVeć nekoliko godina unazad Grad Tuzla organizuje manifestaciju „Ljeto u Tuzli“ koja u okviru svojih sadržaja nudi po nešto za sve starosne skupine. U okviru pomenute manifestacije Udruženje „Zemlja djece u BiH“ realizuje jednodnevni događaj pod nazivom "Panonski dječiji festival“ koji podrazumijeva skup aktivnosti za djecu i mlade, koji će se 24.08.2017.godine, petak, od 11h – 14h realizovati na Panonskim jezerima u Tuzli.

Naš cilj je da kroz društvene, sportske, edukativne, kreativne i savjetodavne aktivnosti, pružimo djeci i odraslim posjetiocima Panonskih jezera mogućnost upoznavanja sa kulturom i tradicijom Grada Tuzle, te razvijanje specifičnih vještina kod djece kroz učešće u kreativnim aktivnostima izrade tradicionalnih obilježija Tuzle. Poseban akcenat će biti na socijalizaciji i integraciji učesnika aktivnosti, a sve protkano temom „Kultura i tradicija Grada Tuzle“. Obzirom na povećan trend odlazaka mladih iz našeg grada u zemlje Europske unije, jedna od aktivnosti manifestacije će biti i promocija Info-pulta za potencijalne migrante i povratnike u/iz EU, gdje će posjetioci imati priliku da se informišu o zakonskim pravima i obavezama ukoliko odluče da napuste, odnosno da se vrate u BiH.

Događajem ćemo obuhvatiti oko 250 učesnika, djece, mladih i odraslih posjetilaca Panonskih jezera. Cilj je takođe istaknuti važnost podrške koju Grad Tuzla pruža pri realizaciji aktivnosti Udruženja „Zemlja djece u BiH“.

Događaj pod nazivom „Grad Tuzla –prijatelj djece“ naše Udruženje realizuje u saradnji sa JKP „Pannonica“ doo za sportsko rekreativne aktivnosti Tuzla.

Osmrtnicama ba smrtovnice