TUZLARIJE - KULTURA

31.07.2020.
Najava manifestacije ˝Artistička radna akcija˝

Tuzlarije


Umjetničko udruženje "Oblik" iz Tuzle, u partnerstvu sa Opštinom Tuzla, Galerija Mi ritmo, radio Kameleon, RTV7, Sidney, cvjecara Horting, Srednja muzička škola Tuzla, Tatzoo, realizovat će projekt – Artistička radna akcija – u vidu manifestacije regionalnog karaktera koja svojim sadržajima treba da oživi grad Tuzlu te podstakne mlađe generacije u profiliranju njihovih umjetničkih vještina i dovede do isticanja kreativnih djelatnika.

Manifestacija "Artistička radna akcija" počinje već 01.08.2020. godine i trajala bi do kraja mjeseca obuhvatajući razne umjetničke performanse i dešavanja.

Ciljevi projekta:

Uljepšavanje i u poslovnom smislu "oživljavanje” centralne gradske ulice (Zlatarska), a samim tim i kompletne centralne Gradske zone. Promicanje umjetnosti kao sredstva u cilju socijalizacije građana Tuzle i BiH nakon COVID-19 pandemije. Obogatiti ljetnju turističku ponudu Grada Tuzle kroz različite umjetničke sadržaje.

Muzej istočne Bosne bi učestovao u realizacija jednog dijela programa, a to se odnosi na likovnu koloniju na kojoj će učestvovali bosanskohercegovački umjetnici širom Bosne i Hercegovine sa početkom 10.08.2020. i trajat će 10 dana, do 20.08.2020. godine. Glavne teme pri izradi ovih umjetničkih djela su "Tuzla", "Ljubav" i "Bunt". Prva tema bi se direktno odnosila na kulturni centar sjeveroistočne Bosne, grad Tuzla te s tim u vidu obezbjeđen je i dio sredstava preko gradskih vlasti u cilju promocije dešavanja "Ljeto u Tuzli".

Osmrtnicama ba smrtovnice