TUZLARIJE - KULTURA

13.09.2021.
BHcrafts najavljuje izložbu „Mladi – čuvari kulturne baštine i tradicije BiH“

Tuzlarije


Organizacija BHcrafts poziva zainteresirane osnovne škole i vrtiće, iz Tuzle, da prijave učešće na izložbi „Mladi – čuvari kulturne baštine i tradicije BiH“, koja će biti održana 15.09.2021. od 12:00 do 16:00, na Trgu Slobode u Tuzli, a u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“.

Iskoristite priliku da najmlađoj populaciji približite značaj očuvanja tradicionalnih tehnika ručnog rada, koje predstavljaju važan segment nematerijalne kulturne baštine BiH.

Tokom izložbe BHcrafts će na interesantan, i djeci prihvatljiv, način uraditi prezentaciju i promociju ručno rađenih proizvoda i obaviti kratku edukaciju tehnika ručnog rada.

Za prijave, i više informacija, molimo da nas kontaktirate na brojeve 035.314.460 i 035.314.461

Tuzlarije


BHcrafts je nevladina organizacija koja posluje po principu socijalnog poduzetništva, i već duže od 25 godina radi s više od 180 žena, iz cijele BiH.
Koristeći tradicionalne tehnike ručnog rada, ove žene osiguravaju vidljivost bh. tradicije i kulture, istovremeno ostvarujući finansijsku korist za sebe i svoju obitelj. BHcrafts osigurava radni angažman žena u dobi od 30 do 60 godina, većinom iz ruralnih područja, sa malim, ili nikakvim šansama za zaposlenje.

Kroz naše dugogodišnje iskustvo smo primijetili/e smo da su mladi zainteresirani za ručni rad, kada dođu u kontakt sa istim i kada im je ponuđena prilika da se okušaju u izradi predmeta korištenjem ovih tehnika. Želimo pridonijeti popularizaciji ručnog rada.

Cilj ovog projekta je da se mladima da prilika da se upoznaju sa ručnim radom, istrže svoju kreativnost i da se upoznaju sa bh tradicijom.

Osmrtnicama ba smrtovnice