TUZLARIJE - KULTURA

23.02.2019.
˝Turistički ringišpil˝:
U Tuzli promovisana treća knjiga Maje Rogan

"Turistički ringišpil", treća knjiga Maje Rogan, visprene i zabavne autorice, promovisana je sinoć u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

Tuzlarije


Maja Rogan je turistički je vodič na engleskom i italijanskom jeziku. Autorica je knjiga „Turistički vešeraj“ i „Turistički tartufi“. U knjigama na duhovit način opisuje zgode i nezgode na turističkim turama. Na osnovu njenih priča u 2018. godini uprizorena je pozorišna predstava, a u decembru te iste godine izašao je i prijevod njenih knjiga na engleski jezik pod nazivom Tourist carousel / Turistički ringišpil.

U svojoj rodnoj Tuzli predstavila je knjige i održala predavanje na temu „Zašto putovati“. Skoro dva sata je držala pažnju publike, nasmijavala i razgovarala sa prisutnima, čime je pokazala da je majstor svog zanata.

Njeni tekstovi izlaze u Turističkom magazinu, a svoja iskustva sa gostima iz cijelog svijeta vješto dijeli sa publikom. „Radoznalost i želja da se otputuje dalje od vlastitih predrasuda, dobra su polazna osnova za putovanje“, ističe Maja, koja je ovom prilikom dala smjernice za sticanje vrijednih putničkih iskustava i ukazala na prioritete pri putovanju.

Osmrtnicama ba smrtovnice