TUZLARIJE - KULTURA

21.08.2023.
Fondacija tuzlanske zajednice:
Za igru i graju podržimo malu raju

Tuzlarije


Dječija igrališta su mjesta stimulacije, radosti i ushićenja, stoga Fondacija tuzlanske zajednice, uz podršku prijatelja, donatora i filantropa, želi realizirati kampanju „Za igru i graju podržimo malu raju“ kako bi zajedničkim snagama obnovili dječije igralište koje se nalazi ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Tuzlarije


Cilj projekta

Donacijama ćemo omogućiti kupovinu novih ljuljaški i tobogana i od odlaska na Kliniku napraviti avanturu jer ćemo malim pacijentima dati mjesto za igru i učinili njihovu posjetu i boravak u Klinici opuštenijim, bezbrižnijim i veselijim.

Za realizaciju projekta „Za igru i graju podržimo malu raju“ potrebno je obezbijediti minimum od 16.200, 00 KM. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike, u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos realizaciji ovog projekta. Udruženim donacijama donosimo osmijeh na dječija lica stoga su sve donacije jednako vrijedne.

Tuzlarije


Donirajte i učinite djeci i njihovim roditeljima boravak na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla što ugodnijim.

Potrebna finansijska sredstva
Potrebno: 16.200, 00 KM
Prikupljeno: 3.831, 25 KM

Izazov

Ispred Klinike trenutno se nalazi malo dječije igralište sa jednim toboganom i dvije ljulje kojem je zbog dotrajalosti neophodna adaptacija. Udruživanjem zajedničkih resursa i podrškom omogućili bismo zamjenu postojećeg mobilijara i obogatili sadržaj igrališta te prilagodili ga različitim uzrastima pacijenata/djece.

Tuzlarije


Na dnevnoj bazi Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se liječe djeca uzrasta 0 do 15 godina, posjećuje na stotine djece koja dolaze sa područja Tuzlanskog kantona i šire. Djelatnost klinike za dječije bolesti je bolničko liječenje na nivou sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite kroz dijagnostiku, tretman, hirurško liječenje i zdravstvenu njegu pacijenata. Osim dijagnostikom i liječenjem uposlenici Klinike se bave i prevencijom oboljenja u dječijoj dobi kroz promociju dojenja, zdrave ishrane, zdravih životnih navika.

Tuzlarije


Također, u Klinici se nalazi i savjetovalište za dijabetes, škola astme te pruža mogućnost primjene monoklonskih antitijela. U preventivnoj djelatnosti posebno mjesto zauzima Laboratorij za rano otkrivanje urođenih metaboličkih bolesti, koji je referentni centar za Federaciju BiH.

Rješenje

Pozivamo vas da se uključite u kampanju kako bismo zajedničkim snagama obnovili igralište za djecu.

Svim preduzećima i učesnicima kampanje, Fondacija će omogućiti željenu vidljivost putem medija i društvenih mreža. Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena namjenski.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice ili uplatom na žiro račun Fondacije tuzlanske zajednice.

Tuzlarije


Uplate iz BiH BAM račun:

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo


Devizni račun:

1941041108201281 ProCredit Bank

Swift: MEBBBA22XXX


Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi: Pozorišna 13, Tuzla

Dugoročni utjecaj/rezultati

Dobrobit svakog djeteta je zajednički interes svakog društva!

U proteklim godinama, osoblje Klinike je s ciljem poboljšanja uslova za svoje pacijente realiziralo veliki broj aktivnosti koje su realizovane upravo uz pomoć i velikodušnost donatora koji se odazovu pozivu za pružanje brze i učinkovite podrške. Time su dokazali da u svom radu poštuju princip društveno odgovornog poslovanja, da suosjećaju sa djecom i porodicama koje posjećuju Kliniku, te da im žele pružiti što udobniji smještaj i okruženje tokom boravka u bolnici.

Osmrtnicama ba smrtovnice