TUZLARIJE - KULTURA

09.05.2006.
Sve spremno za Drugi bh radijski i tv festival


U četvrtak u 20.00 sati u Sportskom centru „Mejdan“ u Tuzli država se Drugi bosanskohercegovački radijsko - televizijski festival (BHRT). Organizatori najavljuju spektakl.
„Dugotrajne i složene pripreme za početak festivala su završene. Bit će to do sada najveći festival organiziran u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Učinili smo sve kako bi festivalska večer protekla u najboljem redu. Veliko mi je zadovoljstvo pozvati bh. građane da u četvrtak budu uz BH. radijski i TV festival, kako bismo zajedno izabrali najbolje“, kazao je u izjavi za FENU Šaban Pirić, direktor RTV „Slon“ iz Tuzle, koja je Izvršni organizator BH radijskog i Tv festivala.

U takmičarskom dijelu nastupit će 26 pjevača. Revijalni dio rezervisan je za Nedžada Salkovića, Ninu, Danijela, Edina Pašića, Jasmina Maga, SMS, Mariju Šerifović i Tifu.

„Bit će dodjeljeno trinaest nagrada. To su nagrada 101 muzički znalac, slušalaca radija 98, Narodnog radija, Radija S, Hit prvog BHRT Festivala.

Najbolji videospot, najbolji aranžman, internet glasanje, telefonsko glasanje, nagrada slušatelja radio stanica, urednika redakcija radio stanica, stručnog žirija i na kraju Grand prix“, kazao je Damir Đapo, predstavnik Izvršnog organizatora festivala.

Festival će direktno prenositi NTV Hayat, a akreditovan je veliki broj novinara iz BiH i susjednih država.

Generalni pokrovitelj je Dar prirode; Prerada i promet mlijeka Tuzla (PPM). Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona, BH Telekom i NLB Tuzlanska banka dd Tuzla.
FENA

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice