TUZLARIJE - KULTURA

30.05.2006.
Drugo mjesto za Sanela Redžića


Na takmičenju za mlade gitariste Andres Segovia naš Saneln Redžić osvojo je drugo mjesto. Takmičenje je odrzano u Njemačkom gradu Velbert u periodu od 25.-27. maja i na njemu su učestovali takmičari iz 13 evropskih zemalja: Belgije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Hrvatske, Holandije, Austrije, Poljske, Rumunije, Švicarske, Srbije i Crne Gore, Česke, Turske i Rusije. Sanel Redžić je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Riječ je o takmičenju je za mlade gitariste i zove se Andres Segovia i u tri je kategorije. Redžić je učestovao u najstarijoj do 20 godina gdje se takmičilo 27 takmičara i osvojio drugo mjesto.

Poredak u njegovoj kategoriji:

V mjesto: Jacek Siemiatkowski (Poljska)
IV mjesto: Karoline Kumst (Njemacka)
III mjesto: nije dodjeljeno
II mjesto: Viktor Ilic (SCG) i
Sanel Redzic (BiH)
I mjesto: Michael Bak (Poljska)


Za drugo mjesto dobio je vrijednu novčanu nagradu a osim ove dobio je i još jednu nagradu. Naime, jedan Rumunski graditelj gitara Constantin Dumitriu je donio jednu svoju gitaru koja košta 3500 eura i slušao je finalnu etapu najstarije kategorije i želio je da jednom od devetoro finalista dodjeli tu svoju gitaru. Redžićevo sviranje mu se jako svidjelo i odlucio je da mu pokloni taj dragocjeni instrument.

Od 27 takmičara devet je ušlo u finalnu etapu gdje su svirali pred 12 članova žirija, velikih europskih i svijetkih imena.


Informacije vezane za takmicenje:
http://www.gitarre-velbert.de

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice