TUZLARIJE - KULTURA

26.01.2018.
UKUD ˝Zvonko Cerić˝ vrši upis novih članova

Univerzitetsko kulturno-umjetničko društvo "Zvonko Cerić" Tuzla vrši upis novih članova u sve sekcije društva.

Tuzlarije


- Ako volite folklor, sevdalinku, horsko pjevanje, dovoljno je samo da imate najmanje 5 godina i dobru volju - poručuju iz "Cerića".

Više informacija o upisu možete dobiti na kontakt telefon: 061 727 237 (Hazim Jusufović, predsjednik Društva) ili se možete obratiti na e-mail adresu [email protected].



Vjerovatno je mali broj naših sugrađana koji ne poznaju rad ovog ansambla, njihov način interpretacije, ali nije zgoreg podsjetiti se njihovih početaka.



Univerzitetsko kulturno-umjetničko društvo "Zvonko Cerić" decenijama uspješno djeluje i animira djecu i omladinu da se pridruže u očuvanju kulturne baštine naroda sa ovih prostora. Igrom i pjesmom oduševljavali su publiku širom zemlje i svijeta koja ih je nagrađivala burnim aplauzima. Iz godine u godinu poboljšavali su koreografiju i obogaćivali narodne nošnje te došli do onoga što Društvo sada predstavlja. Jedni su od rijetkih koji imaju svoj orkestar koji broji sedamnaest članova, uz čiju muziku igraju, ne koriste matrice, a živa muzika upotpunjuje na pravi način uigranost ansambla.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice