TUZLARIJE - KULTURA

27.02.2018.
Najava:
Promocija Monografije Gazi Husrev-begove biblioteke u Tuzli

Promocija Monografije Gazi Husrev-begove biblioteke bit će održana u Behram-begovoj medresi u utorak 27. februara u 18:00 sati.

Tuzlarije


Monografija Gazi Husrev-begove biblioteke predstavljaju Gazi Husrev-begovu biblioteku u svim važnim segmentima njenog historijskog hoda, kontinuiranog rada i djelovanja. Njeni tekstovi pružaju uvid u riznice rukopisne i druge bibliotečke građe, te u događaje, aktivnosti, procese i ljude, koji su radeći zajedno na očuvanju i razvoju pisanog blaga Gazi Husrev-begove biblioteke, postali dio njene bogate historije.

Promociju Monografije Gazi Husrev-begove biblioteke, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, organizuju Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu, JU Behram-begova medresa u Tuzli i JU Specijalna biblioteka „Behram-beg“ u Tuzli.

Tokom promocije, prisutnima će se obratiti muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a o Monografiji će govoriti promotori dr. Hilmo Neimarlija, dr. Ismet Bušatlić, dr. Adnan Jahić i mr. Osman Lavić.

Monografija Gazi Husrev-begove biblioteke je izdata u povodu 480 godina postojanja i djelovanja ove kulturne institucije.

A.Đ.

Osmrtnicama ba smrtovnice