TUZLARIJE - KULTURA

24.03.2018.
Osnivačka skupština Pokreta demokratske akcije:
˝Želimo ravnomjeran razvoj svih kantona i lokalnih zajednica˝

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra večeras je održana Osnivačka skupština nove političke partije, Pokreta demokratske akcije BiH, čiji rad i političko djelovanje zvanično počinje od danas.

Tuzlarije


Tuzlarije


Naglašeno je da će cilj Pokreta demokratske akcije biti ravnomjeran razvoj svih kantona u Federaciji i svih lokalnih zajednica. Također je istaknuto da će PDA aktivno djelovati na području cijele BiH. Predstavnici novoosnovanog pokreta PDA rekli su i to da je pokretanje ovog projekta odgovor na totalitarne i autokratske režime.

Sa govornice je poručeno da se radi o historijskom trenutku u kojem su se ujedinile one snage koje nisu zaboravile da je i Tuzlanski kanton dio Bosne i Hercegovine.

- To je snaga za koju istu vrijednost imaju svi građani Bosne i Hercegovine bez obzira na teritorijalnu, nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Zbog toga osnivanje ovog političkog pokreta nije borba za političku vlast nego borba da se kroz političko djelovanje obezbijedi budućnost našeg kantona i Bosne i Hercegovine. Ovaj pokret očuvanja vlastite egzistencije i kućnog praga uskoro će biti prepoznat na području cijele Bosne i Hercegovine, zbog čega i očekujemo veliki broj pristalica - poručeno je sa govornice.

O svemu ovome u nastavku poslušajte i pogledajte šta su kazali osnivači Pokreta demokratske akcije (PDA) i članovi Inicijativnog odbora.

PDA je osnovana u cilju zaštite povjerenja građana, te zaštite lokalne zajednice i privrede ovog kantona i cijele države, kazao je Senad Alić, predsjednik Skupštine TK i bivši član SDA, te je dodao:



Jakub Suljkanović, aktuelni premijer TK kazao je da će PDA boriti za realizaciju strateških elektro-energetskih projekata u TK, kao i da najmnogoljudniji kanton u FBiH konačno dobije brzu cestu.



Azmir Husić (PDA):



Senad Mehmedinović (PDA):



Munevera Bećarević (PDA):



PDA će na predstojeće izbore izaći na svim nivoima u Tuzlanskom kantonu i izvan njega. Na Osnivačkoj skupštini nije izabaran predsjednik ni uže rukovodstvo, ali je rečeno kako će i taj dio posla biti uskoro završen.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice