TUZLARIJE - KULTURA

17.04.2018.
Revijalna izložba ULUTK:
Umjetnici izložili više od 90 radova

Revijalna izložba Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona otvorena je večeras u Galeriji Bosanskog kulturnog centra Tuzla, gdje će biti postavljena narednih deset dana.



Udruženje likovnih umjetnika TK je najširi vid organizovanja građana zainteresiranih likovnom umjetnošću, a ove godine obilježavaju i 22. godišnjicu postojanja i rada.

Revijalna izložba radova je najmasovnija i najotvoreniji oblik predstavljanja onoga što ovi umjetnici rade. Ove godine radove je izložilo 45 umjetnika i to različitih likovnih profila, renomirani umjetnici starije generacije i mladi umjetnici. Izložena su ukupno 94 djela.

Tuzlarije


Na izložbi se mogu primjetiti različite tehnike stvaranja umjetničkih djela. Od tehnike ulje na platnu pa sve do akrila.

- Motivi su raznoliki od apstraktne umjetnosti pa sve do pejzaža, mrtve prirode i slično. Ovo je 39. izložba po redu i iz godine u godinu primjeti se ta raznolikost u motivima. Osim slika tu je i nekoliko skulptura koje nam daju pečat na sve ono što radimo - kazala je za Tuzlarije Zineta Dedić, predsjednica Upravnog odbora ULUTK.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice