TUZLARIJE - KULTURA

20.05.2018.
Poruke mira, suživota i tolerancije:
Više od 150 vjernika na iftaru u centru Bratunca

Medžlis Islamske zajednice u Bratuncu sinoć je organizirao tradicionalni iftar u ašćinici Korzo u Bratuncu. Uz prisustvo predstavnika vlasti u BiH i Islamske zajednice, pod vedrim nebom iftarilo je više od 150 vjernika.



Organizirajući zajednički iftar Bošnjaci iz Bratunca na ovaj način žele poslati poruke mira, suživota i tolerancije te da pokažu da je to moguće u Bratuncu.

Gostima se obratio i Ramiz Salkić, potpredsjednik manjeg bh. entiteta, koji je istakao neprolazne vrijednosti koje svaki građanin Bosne i Hercegovine mora čuvati: mir, slobodu i državu. On je istakao najveće vrijednosti i blagodati ramazana, te naglasio važnost povezivanja i okupljanja Bošnjaka na Drini.

Tuzlarije


- Ovo je jedna lijepa tradicija i mi ćemo je, ako Bog da, i dalje nastaviti. Zanimljivo je napomenuti da zadnji dan ramazana planiramo da organiziramo iftar i za naše najmlađe. Prije toga, organizirat ćemo još jedan iftar koji će pratiti bogat kulturni i vjerski program pod nazivom "Ramazan u Bosni", a naravno i ove godine biće održan i veliki iftar u Konjević Polju. Sve su to aktivnosti koje realizujemo na području naše opštine, ali tu su i manji džemati, te nevladine organizacije koje također vlastitim snagama građanima uljepšaju ove mubarek dane. Mi smo ovdje u svojoj vjeri i svojoj zemlji, i tu ćemo i ostati. Također, želimo našim komšijama da pokažemo ko smo mi zapravo, i to onima koji nas se ne sjećaju od vremena prije agresije. Mi smo njihove komšije i njihovi sugrađani. Želimo da mi živimo u miru i suživotu sa svim ljudima dobre volje - poručio je Salkić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice