TUZLARIJE - KULTURA

23.06.2018.
Drugi ˝Gastro show˝:
Degustacija i promocija raznih proizvoda za građane Tuzle

Drugi po redu "Gastro show" održan je danas na platou ispred Merkator centra u Tuzli. Ovo druženje organizovali su predstavnici Udruženja "Zmajevo srce" Tuzla.

Tuzlarije


U sklopu programa nastupili su članovi nekoliko kulturno-umjetničkih društava iz BiH, a za posjetice je priređena degustacija i promocija raznih proizvoda.





- Pripredili smo bogatu sofru i počastili naše sugrađane. Sve manje pažnje se posvećuje kulturi, tradiciji i običajima. Mi ovom manifestacijom želimo potaknuti sve na druženje, a generalni cilj nam je očuvanje kulture, tradicije i običaja naroda u BiH, kazao je Omer Isović iz Udruženja "Zmajevo srce".

Današanja manifestacija ujedno je i uvertira za predstojeće programe kada će se za dvije sedmice praviti gigantska pica od skoro 40 kvadrata. Nakon toga, kako su kazali organizatori, za Kurban-bajram će se pripremati najveća baklava na svijetu i biće teška 600 kilograma.

Tokom programa dodijeljena su priznanja "Zmajevo srce" za Emira Spahića i dr. Fatimu Klempić, te plakete istaknutim poduzetnicima i pojedincima iz javnog i kulturnog života Tuzle.

Manifestacija je kao i prošle godine imala humanitarne aktivnosti, a upriličene su i nagradne igre za kupce u Tržnom centru Merkator.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice