TUZLARIJE - KULTURA

21.07.2018.
Gračanica:
Mladi iz Babića organizovali 7. Internacionalnu smotru folklora

U okviru manifestacije Dani Babića, koju organizuje Udruženje mladih Sijedi krš iz Babića, pod pokroviteljstvom Općine Gračanica i MZ Babići, a koja predstavlja kulturno-zabavnu-sportsku manifestaciju, najveći događaj predstavlja svakako Internacionalna smotra folklora.



Ove godine Babićani su bili domaćini za 4 internacionalna društva iz Turske, Hrvatske, Makedonije i Srbije i nekoliko lokalnih društava.

Više od 300 mladih iz nekoliko društava je posjetilo Izletište Vis, koje mladi Babića sa ponosom ističu i promovišu. Uz igru i pjesmu, predstavili su običaje i tradiciju krajeva iz kojih dolaze.

Tuzlarije


- Ovo je zapravo jedna pozitivna priča koju pričaju mladi kako iz BiH tako i zemalja regije. Ponosni smo se na sve oni koji su nam pomogli da organizujemo ovu manifestaciju, koja je, kako se moglo vidjeti, okupila zaista veliki broj posjetilaca, kazao je za Tuzlarije Muharem Šehić, predsjednik UM Sijedi krš iz Babića.

Prisutne na 7. Internacionlnoj smotri folklora pozdravio je i Nusret Helić, načelnik Općine Gračanica.

Tuzlarije


- Sretan sam kada vidim ovoliko mladosti, kao i naroda koji je došao da isprati ovu smotru pjesme i igre, a pogotovo što se to dešava na našem historijskom Visu. Ovih dana mnoštvo je kulturnih manifestacija u Gračanici, a u narednim danima biće tih događaja još. Zaista smo sve učinili da građane u ovom teškim vremenima, barem na momente, učinimo sretnijim, poručio je Helić.

Inače, Udruženje mladih "Sijedi krš" je jedno od najaktivnijih na području ove općine. Svojim djelovanjem nastoji afirmisati mlade i pospješiti njihovu ulogu u društvenom aktivizmu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice