TUZLARIJE - KULTURA

23.11.2018.
Održana Svečana akademija:
Tuzlanska plaketa za ˝Bosansku riječ˝, Tuzlanska lenta Amaru Kavgiću

Tuzlarije


Nakon ceremonije na spomen obilježjima, u dvorani Kaleidoskop održana je Svečana akademija. Prisutnima su se obratili predsjedavajući Gradskog vijeća Aleksandar Vujadinović, predsjednik Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK Zlatko Dukić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.



Tuzlarije


U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Gradsko vijeće Tuzle je na sjednici održanoj dana 30.10.2018. godine, donijelo Odluku o dodjeli Javnih priznanja u 2018. godini.

Tuzlarije


Tuzlarije


Priznanje Tuzlanska plaketa dodijeljeno je Izdavačkoj kući "Bosanska riječ" d.o.o Tuzla, za poseban doprinos u razvoju bosanskohercegovačke izdavačke djelatnosti te promicanju i njegovanju bosanskohercegovačkog jezika.



Priznanje Tuzlanska lenta dodijeljeno je Amaru Kavgiću za nesebičan rad i doprinos u razvoju lokalne zajednice u svim oblastima, a posebno u sferi zaštite životne sredine i okoliša.

Tuzlarije


Uručenje priznanja upriličeno je na današnjoj svečanoj akademiji, a u ime dobitnika priznanja prisutnima se obratio Zejćir Hasić, predstavnik Izdavačke kuće "Bosanska riječ".

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su dramski umjetnik Irfan Kasumović i violinistica Jasmina Šehanović, te ansambl Iskre, koji je nastupio pod dirigentskom palicom prof. Damira Beganovića i uz klavirsku pratnju prof. Jasenka Džambića.

Tuzlarije


Tuzlarije


Večeras u 18:00 sati, u dvorani Kaleidoskop, upriličena je promocija knjige Meše Bajrića "Tuzla i regija u odbrani Bosne i Hercegovine 1992-1995. godine".

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice