TUZLARIJE - KULTURA

27.04.2019.
Saradnja učenika OŠ ˝Brčanska Malta˝ i Udruženja ˝Nova ženska inicijativa˝

Već četvrtu godinu zaredom, Udruženje "Nova ženska inicijativa" (NŽI) obilježava Majčin dan. U toku priprema za obilježavanje istog, članice ovog udruženja realizuju niz aktivnosti, a jedna od njih je edukacija djece i majki u "dekupaž" tehnici.

Tuzlarije


Tuzlarije


Drugu godinu zaredom ostvaruje se uspješna saradnja naših učenika i članica ovog udruženja. Ove godine su planirane dvije zajedničke aktivnosti kojim se želi dati značaj onima koje to najviše i zaslužuju, našim najdražim bićima, majkama. U petak, 25. aprila NŽI je realizovala kreativnu radionicu "Izrada ukrasnih predmeta u dekupaž tehnici" sa učenicima i majkama 5b odjeljenja, u okviru koje je donirala materijal i educirala učenike i majke.

Tuzlarije


Tuzlarije


Radionica je bila uspješna, a svi urađeni proizvodi će biti izloženi na Bazaru u gradu, koji predstavlja drugi dio ovog projekta, kada se i zvanično obiljezava Majčin dan. Bazar će se održati u subotu, 11.5.2019. godine na Trgu slobode u Tuzli, od 10 do 15 sati, kada će naši učenici izvesti prigodan kulturni program te zajedno sa članicama ovog udruženja izložiti i proizvode nastale na ovoj radionici.

Novinarska sekcija škole

Osmrtnicama ba smrtovnice