TUZLARIJE - KULTURA

19.11.2019.
U Galeriji ˝Kristian Kreković˝ otvorena izložba ˝Čovjeka treba spašavati˝

U Galeriji "Kristian Kreković" u Franjevačkom samostanu u Tuzli večeras je otvorena izložba ˝Čovjeka treba spašavati", mlade umjetnice Ane Naletilić iz Širokog Brijega. Ovom izložbom ujedna je započela i nova umjetnička sezona ove galerije, koja će u narednom periodu donijeti niz zanimljivih kulturnih događaja.

Tuzlarije


Ana se u Tuzli predstavila drugom samostalnom izložbom koja je pred publiku donijela 34 rada.

- Prošle godine sam imala svoju prvu izložbu pod nazivom "Tranzicija u crnom", a ovdje u Tuzli izlažem digitalni print i animaciju. Pred publikom je serija radova u kojima se može vidjeti moja komunikacija sa svim. Zapravo vidi se sve i svako, ko je uspio iskomunicirati sa mnom kroz neki moj kanal i to sam prikazala na svojim radovima, izjavila je Naletilić za Tuzlarije.

Tuzlarije


Na radovima se mogu vidjeti tako neke banalne stvari, a ima i tekstova iz nekih pjesama koje su na neki način posebno doprijele do mene, dodaje Ana.

- Posebno volim odnos gledatelja sa mojim radom. Svaki rad na neki način dotakne publiku i najviše volim kada ljudi dođu do mene, i prenesu mu svoje utiske. Inače, crno-bijelo je moj karakteristični stil, kazala je ona.

Ljepotu ove večeri svojim muziciranjem na klaviru upotpunila je Ivona Kreitmayer.

O autorici:

Ana Naletilić je rođena u Mostaru. Gimnaziju fra Dominika Mandića završila jw 2013. te iste godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Diplomirala je 2018. godine.

Prvu samostalnu izložbu imala je 2018. godine u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu. Također je učestvovala na likovnim kolonijama i grupnim izložbama u Bosni i Hercegovini.

Godine 2018. pobijedila je s idejnim rješenjem u projektu Stvarnog poslovnog slučaja u saradnji s Opštinom Široki Brijeg i Akademijom likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Izloža ostaje otvorena narednih mjesec dana.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice