TUZLARIJE - KULTURA

19.06.2021.
Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica kriket utakmicom

Centar za pružanje usluga u zajednici PUŽ, Caritas BiH, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Humanitarna organizacija Merhamet i Udruženje Snaga žene organizuju kulturno-sportski događaj povodom Svjetskog dana izbjeglica - 20. juna 2021. godine, u okviru CRS-ovog projekta Interventna podrška izbjeglicama i migrantima u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije


Na Gradskom stadionu „Tušanj“ u Tuzli, sa početkom u 12:30 bit će organizovana prva kriket utakmicu koju će odigrati korisnici projekta, izložba njihovih radova nastalih u okviru kreativnih radionica, kao i predstavljanje tradicionalnih jela koja su oni pripremili.

Događaj će biti organizovan uz poštivanje epidemioloških mjera.

U okviru projekta Interventna podrška izbjeglicama i migrantima u Bosni i Hercegovini CRS i partnerske organizacije od 2019. godine u Tuzli vode dvije sigurne kuće u kojima su smješteni migranti kojima je obezbijeđen vešeraj i obrok, te psihosocijalna podrška kroz različite radionice i razgovore. Cilj projekta je da se migrantima osigura koliko-toliko dostojanstven boravak dok su u prolazu kroz našu zemlju, te se osim hrane i smještaja vodi briga i o njihovim drugim potrebama.

Osmrtnicama ba smrtovnice