TUZLARIJE - VIJESTI

22.09.2021. u 10:29 Broj citanja: 1052
Vlada TK:
Kadrovska, finansijska i druga pitanja

Tuzlarije


Kadrovska pitanja

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je jučer privremeno imenovala Upravni odbor Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, dala prethodnu saglasnost za prijevremeno razrješenje direktora Javne ustanove „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ i prethodnu saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti direktora Javne ustanove „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“. Data je i saglasnost za imenovanje Zlatka Ledića na poziciju direktora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona.

Također, Vlada je jučer donijela Rješenje o prijemu i postavljenju Zdenke Marijanović na poziciju sekretara Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa. Postavljeni državni službenik preuzima dužnost Sekretara Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa polaganjem zakletve vjernosti pred premijerom Kantona.

Vlada je jučer dala saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla za razrješenje trenutnog direktora Javne ustanove, te za imenovanje vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.

Saglasnosti su date i na odluke Nadzornog odbora JP Međunarodni aerodrom Tuzla o razrješenju trenutnog vršilaca dužnosti direktora i imenovanju novih vršioca dužnosti direktora i vršilaca dužnosti izvršnih direktora ovog javnog preduzeća.

Finansijske odluke

Vlada je jučerašnjim zaključkom zadužila Ministarstvo finansija da pokrene proceduru izrade Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu i Izmjena i dopuna Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu u cilju usklađivanja prihoda i primitaka sa ostvarenim prihodima za period 01.01.-31.08.2021.godine, te procjenom do kraja 2021. godine, kao i usklađivanje rashoda i izdataka sa procijenjenim prihodima. Također, Zaključkom su Ministarstvu date i instrukcije u kojem smjeru da pristupi izradi rebalansa.

Također, Vlada je jučer dala i saglasnost na tekst Ugovora o dodjeli potpore iz budžeta FBiH. Radi se o pomoći Tuzlanskom kantonu u iznosu od 38.928.152 KM.

Vlada je jučer i dopunila Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021.godinu, čime je osigurano 300.009 KM za potrebe nabavke specijalističke opreme za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

U skladu sa Programom Vlada je jučer i odobrila 150.000 KM JU Muzej istočne Bosne Tuzla na ime građevinskih radova na započetoj rekonstrukciji dijela zgrade.

Također, odobreno je i 8.500 KM Kantonalnoj upravi civilne zaštite na ime nabavke računarske opreme, kancelarijskog namještaja i računarskih licenci, kao i 3.300 KM Uredu premijera na ime nabavke opreme.

Vlada je jučer odobrila usmjeravanje donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2021. godinu. U svrhu projekta „Arheološka istraživanja lokaliteta Gradina u Tuzli“, za Muzej istočne Bosne Tuzla, 15.825 KM je donirao Grad Tuzla – Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

S ciljem osiguranja sredstava za subvencioniranje prijevoza učenika Vlada je jučer odobrila unutrašnju preraspodjelu planiranih rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2021. godinu u iznosu od 26.160 KM.

S obzirom da novoizgrađeni školski objekat JU OŠ „Banovići Selo“ Banovići još nije u funkciji, nastava za učenike od I do IV razreda se organizuje u Područnoj školi Pribitkovići, dok se nastava za učenike od V do IX razreda organizuje u objektu JU OŠ „Treštenica“ Banovići. Današnjom internom preraspodjelom rashoda osigurana su sredstva za cjelokupne troškove prijevoza učenika.

Na jučer održanoj sjednici utvrđen je koeficijent za obračun novčane egzistencijalne naknade za mjesec septembar 2021. godine u iznosu 1. Podsjećamo, novčana egzistencijalna naknada je mjesečna novčana naknada nezaposlenim demobilisanim braniocima koja se dodjeljuje pod uslovima i na način propisan Zakonom o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica. Također je utvrđeno da osnovica za obračun novčane egzistencijalne naknade ostane nepromijenjena i da i u periodu jul – septembar iznosi 4.00 KM.

Vlada je jučer imenovala Komisiju sa zadatkom da, shodno utvrđenim, uslovima i kriterijima, te postupku za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice „Pomoć vjerskim zajednicama“ za 2021. godinu, sačine prijedlog Programa raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice Pomoć vjerskim zajednicama.

Vlada je jučer dala saglasnost na tekst Protokola o načinu izmirenja obaveza po osnovu obračunatih a neuplaćenih koncesionih naknada. Ovim protokolom omogućit će se da Rudnik mrkog uglja „Đurđevik“ d.o.o. Đurđevik kao koncesionar i dužnik reprogramira obračunate, a neuplaćene koncesione naknade za mrki ugalj sa 31.05.2021. godine u iznosu od 613.875,30 KM na period od 12 mjeseci.

Ostale odluke

Danas je Vlada dala saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa radi popunjavanja pozicija predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh” Banovići.

Vlada je jučer dala saglasnosti Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika, stručnog saradnika za upravni postupak, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika stručnog saradnika za pravne poslove, Ministarstvu zdravstva za prijem namještenika, višeg referenta – tehničkog sekretara na neodređeno vrijeme, te Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona za prijem višeg referenta, tehničkog sekretara na neodređeno vrijeme.

Također, saglasnost je data i Javnoj ustanovi Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla za prijem jednog bibliotekara - informatora u Opštoj čitaonici u Službi za rad s korisnicima bibliotečkih usluga i promotivne aktivnosti i jedne spremačice u radni odnos na određeno vrijeme na period do 6 mjeseci.

(tuzlarije.net - Odjeljenje za informisanje Vlade TK)               













23.04.2024. Broj citanja: 47
Civilna obrana Gaze: U grobnici nađena 283 tijela. Ne znamo jesu li zakopani živi




23.04.2024. Broj citanja: 41
Britanija usvojila novi zakon, slat će migrante u Ruandu




23.04.2024. Broj citanja: 49
NASA nakon 5 mjeseci primila smislene podatke s naše najudaljenije letjelice




23.04.2024. Broj citanja: 799
VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti ušutkala Vučića, lupala rukom o stol




23.04.2024. Broj citanja: 54
U zraku se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. Poginulo 10 ljudi




22.04.2024. Broj citanja: 196
VIDEO Rusi napali Harkiv. Toranj visok 240 metara se prepolovio i srušio




22.04.2024. Broj citanja: 188
U Sloveniji podržali širenje Europske unije: ˝Srbija se mora odlučiti gdje pripada˝




22.04.2024. Broj citanja: 283
Europa se najbrže zagrijava. Objavljeno alarmantno izvještavanje




22.04.2024. Broj citanja: 99
Spasioci hitno evakuiraju ljude zarobljene u poplavama u Kini




22.04.2024. Broj citanja: 150
VIDEO Već si sada možete naručiti drugu generaciju štita nevidljivosti
















OSTALE VIJESTI
Britanija usvojila novi zakon, slat će migrante u Ruandu. Reagirali dužnosnici UN-a
Rusija upozorava Europu: Ako nam uzmete imovinu, odgovor će boljeti
Venecija počinje naplaćivati ulaz. Evo kako će to izgledati
Australski premijer: Musk je arogantni milijarder
VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti pobjesnila na Vučića, lupala rukom o stol
Voyager 1 je s ruba Sunčevog sustava slao čudne podatke. NASA: Problem je riješen
Britanski parlament usvojio zakon o migrantima, slat će ih u Ruandu
SAD šalje Ukrajini ogroman paket pomoći. Uključuje i tenkove te protuzračnu obranu
Dolar blago ojačao, cijene nafte porasle
U kući u SAD-u nađeno petero mrtvih. Među njima dvoje djece
Londonska policija prijetila mu uhićenjem zbog toga što otvoreno pokazuje da je Židov
Tijekom vježbe su se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. 10 mrtvih
Civilna obrana Gaze: U masovnoj grobnici u bolnici pronađeno gotovo 300 tijela
Započinju pregovori o povlačenju američke vojske iz Nigera
Sjeverna Koreja provela prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar
Vučić u UN: Odbijte rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Tajvan uzdrmala serija potresa. Najjači bio 6.3
Zelenski: Zahvalan sam Joeu Bidenu na njegovoj nepokolebljivoj podršci Ukrajini
Palestinski dužnosnik: U zadnja 3 dana ekshumirana su 283 tijela iz masovne grobnice
State Department: Rat u Pojasu Gaz je značajno narušio stanje ljudskih prava







SVASTARIJE

Civilna obrana Gaze: U grobnici nađena 283 tijela. Ne znamo jesu li zakopani živi

Britanija usvojila novi zakon, slat će migrante u Ruandu

NASA nakon 5 mjeseci primila smislene podatke s naše najudaljenije letjelice

VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti ušutkala Vučića, lupala rukom o stol

U zraku se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. Poginulo 10 ljudi

VIDEO Rusi napali Harkiv. Toranj visok 240 metara se prepolovio i srušio

U Sloveniji podržali širenje Europske unije: ˝Srbija se mora odlučiti gdje pripada˝

Europa se najbrže zagrijava. Objavljeno alarmantno izvještavanje

Spasioci hitno evakuiraju ljude zarobljene u poplavama u Kini

VIDEO Već si sada možete naručiti drugu generaciju štita nevidljivosti





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi