TUZLARIJE - VIJESTI

03.02.2023. u 16:24
Podrška promociji „Privrede TK“ na sajamskim manifestacijama

Tuzlarije


U okviru redovnih godišnjih aktivnosti Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održana je prva sjednica Odbora Udruženja u 2023. godini.

Okupljeni članovi ovog komorskog Udruženja sa predstavnicima svih grupacija, stava su da u odborima, Udruženja i grupacija, i u narednom periodu trebaju ostati isti predstavnici, predsjednici odbora sa svojim zamjenicima. Također, zaključeno je da je u narednom periodu neophodno raditi na animiranju privrednika, predstavnika firmi članica Udruženja, na aktivnijem učešću u radu odbora i svim ostalim aktivnostima koje se poduzimaju u okviru planiranog i usvojenog Programa rada za 2023. godinu.

Na sastanku u Komori nije bilo novih dopuna i izmjena već usvojenog Plana i programa rada Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla za 2023. godinu.

Značajna je rasprava bila vezana za sajamske nastupe. Uz isticanje zahvalnosti Komori na obezbjeđenju izložbenog prostora na brojnim, velikim i značajnim sajamskim manifestacijama a što je i direktna ušteda firmama članicama koje su u svom planu rada imaju sajamske promocije, dogovoreno je i aktivnije učešće i predstavljanje na sajmovima koji predstoje.

Tako se u prvi plan stavlja izuzetno značajan, jedan od najkvalitetnijih sajmova u ovom dijelu Evrope a iz oblati turizma. Riječ je o 44. sajmu turizma koji se u Beogradu tadicionalno održava u februaru. Za ovaj sajam, na kojem je Komora obezbijedila izložbeni prostor potpuno besplatno za svoje članice zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj saradnji sa menadžerima Beogradskog sajma, vlada veliko interesovanje. Posebno zbog činjenice da je u prethodnih nekoliko godina ostvareno niz kontakata upravo na ovom sajmu, na prostoru koji Komora organizuje kao "Privredu TK" a koji su rezultirali izuzetno kvalitetnom poslovnom saradnjom koja još uvijek traje. Sajam u Beogradu će biti prilika da se ta sradnja učvrsti, proširi i da se ostvare novi kontakti na koje računaju članice Komore iz oblasti turizma.

Tuzlarije


Očekuje se i da se turističke agencije i zajednice, članice Komore, upravo počev od ovog sajma u Beogradu, aktivnije uključe u promociju turističkih destinacija i potencijala sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, da se intenzivnije i kvalitetnije posvete segmentu tzv. "incoming turizmu" te da se u narednom periodu, uz pomoć i saradnju relevantnih gradskih i kantonalnih institucija, strateški pristupi razvoju domaćeg turizma kako bi ova industrijska grana bilježila značajnije rezultate.

Ukazano je na potrebu proširenja tržišta na kojem se mogu ponuditi i predstaviti domaće turističke destinacije pa je tako, uz još jednu pohvalu tradicije nastupa na sajmu u Beogradu, pohvaljen napor Komore u obezbjeđenju još jednog prostora za promociju domaće turističke ponude u kojoj je novitet kompleks "Muška voda" Kladanj.

Riječ je o 31. sajmu turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i 48. sajmu hrane koji će se u Budvi održati od 29.3. do 1.4. a na kojem je, za potrebe svojih članica, Komora obezbijedila izložbeni prostor.

(tuzlarije.net - kpktz.ba)               

Rat u Ukrajini 22.03.2023:
Najnovija dešavanja
Rat u Ukrajini 21.03.2023:
Pregled dešavanja 391-og dana rata
Rat u Ukrajini 20.03.2023:
Pregled dešavanja 390-og dana rata

22.03.2023. u 10:20
Pobratimili se bokserski klubovi “Sloboda” iz Tuzle i “Metalac” iz Valjeva


Jučer je u Tuzli upriličena svečanost povodom bratimljena dva bokserska kluba. Riječ je o Bokserskom klubu „Sloboda“ iz Tuzle i Bokserskom klubu „Metalac“ iz Valjeva. Saradnja klubova traje više od tri decenije, ogleda se između ostalog u učešću na mečevima, razmjeni takmičara

OPŠIRNIJE


22.03.2023. u 09:43
19. Dani Mladih Tuzle:
Najava gostujuće predstave „Turneja“


U okviru „19. Dana Mladih Tuzle“ na sceni Pozorišta mladih Tuzle biće izvedena predstava „Turneja“ nastala u produkciji Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic, a po originalnom tekstu Gorana Markovića. Turneja je posveta umjetnosti glume, ali istovremeno govori o besmislu ratovanja.

OPŠIRNIJE


22.03.2023. u 09:22
Ekipa „Rafaelo Nadal“ pobjednik treće Tuzlanske lige kvizaša!


Treća po redu Tuzlanska liga kvizaša se igrala tokom 9 kola sa po 3 kviza u svakoj noći, a najbolje znanje je pokazala ekipa predvođena kapitenkom Vanjom Krešić. Njen tim „Rafaelo Nadal“ je iza sebe ostavio ekipu „Old school“ na drugom mjestu i „Liver let die“ (Kapiten: Mirza Habul) na trećem mjestu.

OPŠIRNIJE


22.03.2023. u 09:09
Danas je Svjetski dan voda:
Svaka treća osoba na Planeti bez sigurne vode


Svjetski dan voda UN-a je godišnji događaj koji se obilježava 22. marta kako bi se skrenula pažnja na važnost očuvanja vode i promovisale prakse održivog upravljanja vodama. Tema Svjetskog dana voda UN-a 2023. je "Ubrzavanjem promjena za rješavanje krize vode i sanitacije"

OPŠIRNIJE


22.03.2023. u 08:48
Sa zalaskom sunca nastupa mjesec ramazan, sutra prvi dan posta


Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, zalaskom sunca večeras nastupa mjesec ramazan i tada će se klanjati prva teravija, dok će prvi dan posta biti u četvrtak, 23. marta. Bajram-namaz je u petak, 21. aprila.

OPŠIRNIJE


22.03.2023. u 08:38
Održan koncert Dječijeg hora i Škole klavira:
“Djeca su ukras svijeta”


Preksinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla održan koncert Dječijeg hora i Škole klavira pod nazivom “Djeca su ukras svijeta”, koji je organizovao Muzički obrazovni centar “Lege Artis” Tuzla i Centar za kulturu Tuzla. Bila je ovo prilika da se građani upoznaju sa širokim repertoarom Dječijeg hora i Škole klavira

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Žestoki ruski napadi kod Kijeva, incidenti na Krimu. "Rusi gube zamah kod Bahmuta"
Šef diplomacije Litve: Ovo je 7 mitova koji stoje na putu ukrajinske pobjede
Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile s istočne obale
London osvijetljen s 30.000 lampica povodom ramazana
VIDEO Iskopali tunel u najvećem makedonskom zatvoru i pokušali pobjeći, pogledajte
Rusija pokrenula novi žestoki val napada dronovima u Ukrajini, ima mrtvih
Čeka se povijesna optužnica protiv Trumpa, policija postavila barikade
VIDEO Putinov propagandist: Pokrenut ćemo nuklearni napad na zemlju koja uhiti Putina
Inflacija neočekivano ubrzala u Velikoj Britaniji
U Švedskoj tinejdžeri voze Porschee i BMW-e bez vozačke. Ali postoji važan uvjet
Institut za rat: Putin od Xija nije dobio ono što je htio
Policija u SAD-u uspjela identificirati ženu koja je 1991. ubijena čekićem i spaljena
Nuklearni fizičar o ratu: Ne zaboravite što Ukrajina ima potpisano s Kinom
Pale cijene nafte
Ova dva grada sada su glavni cilj Rusije. Što se tamo događa?
Što je s Mađarima u Ukrajini? Podijeljeni su između Kijeva i Orbana
Ukrajina pomorskim dronovima napala ruske brodove na Krimu? Rusi: Uništili smo ih
Glazbenik koji je kritizirao Putina propao kroz led na rijeci Volgi i utopio se
Wall Street porastao, ulagači očekuju da će Fed usporiti tempo povećanja kamata
Hoće li umjetna inteligencija zamijeniti novinare?SVASTARIJE

London osvijetljen lampicama povodom ramazana. Iftar će se održavati na stadionima

Politico: Ako sigurna Švicarska ne može spasiti svoje banke, tko onda može?

Izraelski ministar financija: Palestinci ne postoje

Britanski časopis: Domet električnih automobila zimi je manji nego što se reklamira

Ova država postala je magnet za desetke hiljada Rusa i Ukrajinaca. Krenuli su problemi

Šok u Švicarskoj zbog preuzimanja Credit Suissea. ˝Zombija nema, stiže čudovište˝

Ruske televizije objavile snimku, tvrde da Putin vozi po okupiranom Mariupolju

Postignut dogovor između Srbije i Kosova, tvrdi EU

Sjeverna Koreja lansirala još jedan projektil

Putin iznenada posjetio Mariupolj


osmrtnicama basmrtovnice